Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi az, amit megkérdeznél egy...

Mi az, amit megkérdeznél egy vegántól?

Figyelt kérdés

2021. júl. 24. 12:32
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
97%

Lépj be fb-on a teljesértékű növényi étrend csoportba. Használd a keresőt, minden fontos infót megtalálsz.

2021. júl. 24. 19:24
 32/50 anonim ***** válasza:
87%
13as, miért, aki nem vegán, az mindenki figyel pontosan arra, hogy miből, mennyit visz be?
2021. júl. 24. 19:37
 33/50 molnarmarcell21 ***** válasza:
53%
én harmadjára is azt kérdezném, hogy miért nem sikerült az első kérdésemre válaszolni :)
2021. júl. 24. 20:35
 34/50 anonim ***** válasza:
96%
#29, nem is 40%, de sok, nagyságrendileg annyi, mint a közlekedésé: " a FAO adatai is jól alátámasztják: globális szinten az állattenyésztés felelős az összes üvegházhatásúgáz-kibocsátás 14,5%-áért"
2021. júl. 24. 20:56
 35/50 A kérdező kommentje:

molnarmarcell, nem vagyok kövér, sőt, izmos vagyok. Képet nem küldök, de hasonlóan nézek ki ehhez:

[link]

Inkább izmosabb kicsit.

2021. júl. 24. 21:40
 36/50 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező! Most akkor te vegán vagy és elvileg válaszolsz az itt feltett kérdésekre? Mert az eredeti kérdésed inkább csak elméletinek tűnt.

Egyébként tőled nem kérdeznék, vagy úgy általában egy idegentől, mert nem érdekel a téma. Hogy elméletileg mit kérdeznék, azt meg már megírtam.

2021. júl. 24. 22:09
 37/50 A kérdező kommentje:

Arra, amire minden vegán ugyanazt mondaná, igen, szívesen válaszolok. Ha valaki háromszor is ír, hogy válaszoljak, arra is, mikor egyébként arra nem válaszoltam volna, mert nem gondoltam, hogy felém irányul.

De a kérdés célja valóban az volt, hogy azoknak, akik érdeklődnek ez iránt az irány iránt, megválaszoljam az általános kérdéseit.

Ha tőlem nem kérdeznél, akkor ne, vagy pedig ne vedd figyelembe a választ, amit írtam.

2021. júl. 24. 23:09
 38/50 anonim ***** válasza:
94%
#34 nyilván nem, most se figyelek rá, pedig vega vagyok, de azért addig nem állnék át ameddig nem informáltam magam eléggé, mert azt hallottam eddig, hogy azért a vegánsággal sok minden kiesik amit máshogy kell pótolni, pl. ilyet hogy bab, lencse, magvak stb. amik elméletileg fontosak most egyáltalán nem eszem. Semmilyen diétát nem kezdenék csak úgy el, hogy nem tudom mire kell figyelni, de a vegánt pláne nem mert azt ha elkezdem akkor hosszú távra tervezem.
2021. júl. 25. 00:33
 39/50 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, én a vegán válaszoló vagyok, aki a kálciumról kérdezett. Én is úgy mentem bele a növényi étrendbe, hogy azt hittem elég ha változatosan étkezem. De ha nem néztél utána a kálciumnak, és nem tudsz erre válaszolni, akkor valószínűleg te sem viszel be eleget vegánként. Én itt feltettem a kérdést az oldalon, és csak bullshit válasz jött. Valószínűleg akik válaszoltak, azoknak sincs fogalma róla. Kb. annyi volt a válasz, hogy egyek változatosan, és egyek leveles zöldeket, meg zöld növényeket, de rengeteg ilyet nem eszem, és ezekből nem fedezem az 1000 mg kálciumot. Nem lehet spenótból ennyit megenni naponta, ráadásul a spenótból rosszul szívódik fel az oxátsav miatt, vagy mi miatt, más leveles zöldet nem árulnak itthon amiben lenne kálcium, max a rukkola. Utálaolvastam a vegán kálcium pótlásnak, azt a választ találtam, hogy igazából nincs is szükség napi 1000mg kálciumra, ez csak egy amerikai ajánlás, a többi országnak kevesebb az ajánlása. De 3 év vegán étrend, és átlag napi 600 mg kálcium (kb. ennyi a távolkeleti ajánlás) mellett folyamat ropogni kezdtek a csontjaim, és fáj a csípőm, ami elvileg alacsony csontsűrűség miatt is lehet. Valaki válaszoljon nekem, hogy lehet bevinni elegendő kálciumot növényi étrendel, úgy hogy nem egész nap mákot eszem, különben nem hiszem el hogy lehetséges.
2021. júl. 25. 02:48
 40/50 anonim ***** válasza:
95%
Pedig tényleg a 600 mg körül kell csak bevinni. Dr. Gregger is ezt mondja, ha egészségtudatos vegán vagy, akkor őt nem kell bemutatnom. A csontok ropogása nem valószínű, hogy emiatt van. Daily dozen/TÉNÉ szerint eszel? Csak abba gondolj bele, hogy ha igazad lenne, akkor a legtöbb vegán nem vinne be elég kalciumot és tele lennének csontproblémákkal. Pedig a kutatások egyértelműen az ellenkezőjét bizonyítják, miszerint éppen a sok tej miatt egyre nagyobb probléma a csontritkulás/porckopás a fejlett világban.
2021. júl. 25. 08:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!