Vegák! Ha megkérdezik, hogy miért nem esztek húst, akkor mit válaszoltok?
Én nem vagyok vega, de az egyik barátom az. Megkérdeztem tőle, hogy miért nem eszik húst. Ő csak visszakérdezett, hogy: "Te eszel olyat, amit nem kívánsz és/vagy nem szeretsz?"
Nem is kérdeztem többett... :)
Az igazat:
- nem szeretem, sosem szerettem, csak tömték belém kiskoromban (13 évesen lettem vega mert már undorodtam attól, hogy "na csak egy pici husit...")
- az évtizedek folyamán rájöttem, hogy egészségesebb számomra, jobban érzem magam tőle
- etikai okokból is ezt tartom helyénvalónak.
Erre általában elkezednek fintorogni, hogy "de nem értem meg, hgy ettől ugyanúgy levágják az állatot?". De, megértem, de ettől még nem fogom helyesnek tartani és ízleni sem fog :)
Aki vegetáriánus annak előre is elnézést kérek, mert egy ember akkor nem eszik húst, ha (mert ugye erre nem lehet születni): - Egy tetszőleges kedvelt állatból készül az.
- Kitalálta, hogy "rohadt nagy jampi" legyen.
- Törékeny kis fonnyadt felnőtt legyen.
- Csak úgy hülyeségből.
- Utálja a húst.
Még annyit, hogy a szervezetnek szüksége van húsra, mert különben... (a harmadik gondolatban leírtam). Még egyszer elnézést a vegetáriánus olvasóktól...
Mit válaszolok? Amit George Bernard Shaw is mondott: "Az állatok a barátaim... és nem eszem meg a barátaimat."
Logikus, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!