Máshol lesz óvoda jövő héten? Mit válaszoltok, ha megkérdezik, igénylitek-e?
Nem túl fontos a kérdésem, de ma nagyon felhúztam magam. Idén kezdtük az óvodát, úgyhogy nekem ez új volt: Mivel az iskolában (!) őszi szünet lesz, megkérdezték, hogy igényeljük-e az óvodát jövő héten.
És ezt úgy adják elő, hogy még senki nem kérte, hogy legyenek nyitva, így én kérem-e? És minden anyuka (rajtam kívül) szolgálatkészen azt mondja, hogy megoldja. Aztán kint az óvoda előtt méltatlankodnak, hogy ez nekik gond.
Mi a véleményetek erről? Miért nem tudnak kiállni, és azt mondani, hogy igenis, kell az óvoda?
Elvileg nálunk sem gond, tartanak ügyeletet, ha van gyerek, aki megy. Ami nem tetszik, az a hangnem, ahogyan előadják. Na meg az, hogy rögtön azzal kezdik, hogy senki más nem kérte, tehát akkor te se kérd. Azt szeretnék elérni, hogy még ügyeletet se kelljen tartani.
Örülök, hogy máshol nem így állnak hozzá, de úgy látszik, én kifogtam. (Egyébként nálunk a bölcsődében is ezt csinálják.)
Nálunk nem kérdeztek semmit. Kiraktak egy táblázatot, írd be, hogy melyik napra kéred és melyik napra nem az ovit. Azt kérdésemre elmondták, hogy lehet, hogy két-két csoportot össze fognak vonni, és lehet, ha nem lesz gyerek, akkor szombaton zárva lesznek, de nekik sincs sok szabijuk, tehát egy-egy nap biztos ők is lesznek. Én kértem, mert kevés a szabim és azt a betegségére meg a két ünnep közöttre tartogatom. Máskor is volt már a másik csoportba, pedig most kezdtük az ovit és nem volt gond. Egyedül szombatra nem kértem, mert párom délutános, mi meg csak kettőig dolgozunk, ezért egykor elmegyek és akkor párom is tud menni dolgozni.
Mondjuk a miénk nagy ovi, a kisebb oviban én is hallottam, már hogy azért lobbiztak, hogy ne kelljen nyitva lenniük. Sajnos.
Szia!
Nálunk természetes, hogy van jövő héten ovi, csak a szombatot kérdezték meg, hogy ki kér ebédet...
Nálunk a bölcsiben volt hasonló hozzáállás (nem csak a szünetek kapcsán, hanem pl. pénteken minden szülőt arra akartak rávenni, hogy már ebéd után menjen a gyerekért - mintha az nem lenne épp olyan munkanap, mint a többi).
Az oviban normálisak szerencsére. Kérdezték, hogy melyik napokon akarunk menni a jövő héten, de csak az ebéd miatt, hogy le tudják mondani, aki nem megy. Mert ugye sokaknál van iskolás nagytesó, és akkor a szülő úgyis otthon van a legtöbb esetben (már aki megteheti). Mondjuk én mondtam, hogy menni fog jövő héten is. Annyi, hogy összevont csoport lesz, mert kevés gyerek lesz bent. Szóval majd igyekszem korábban érte menni, mert azért mégis, más csoportszoba, más gyerekek, más óvónéni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!