Titeket nem idegsít, ha megkérdezik tőletek, hogy hány hónaposak vagytok, amire hetekben válaszoltok és aztán át kell számolni nekik, hogy megértsék?
Arra gondolok, hogy a heteket nem lehet pontosan átszámolni hónapokra.
Mert pl. ez egy rossz példa, de szerintem a tinik úgy vannak vele, hogy ááá ráérnek az abortuszra, mert azt a 3. hónapig megcsinálják. De mire rájön valaki, hogy terhes, addigra már 4-5-6 hetes! És akkor utána marad másfél hónapja a 12. hétig.
Szóval ti ezt hogy számoljátok ki?
Mert ugye a 2. héten van a megtermékenyítés és a 4. héten is még csak a peteszák van meg. Tehát az embriót az 5. héten lehet már látni, így az lenne a logikus, ha a 4-8. hétig lenne a terhesség 1. hónapja. Nem? :)
Vagy ilyeneken ti nem gondolkoztok? :))
Tul sok a szabadidod :)
Ha olyan kerdezi tolem, aki jartas a terhessegben, annak hetekben valaszolok. Amugy mindig nagyjaboli honapot mondok, pl most 8 es fel honaposak vagyunk.
nem kell ennyire véresen számolni. most 22 hetes vagyok és azt mondom ha megkérdik a felén már tul vagyok.
Mondd hogy 2 vagy 3 hónapos ugyse fog utána számolni hogy pontosan hogy is van ez.
A tinik abortusza meg tényleg rossz példa ott fontosak a hetek de a tiniket nem is kédezik meg hogy hányadik hónapban van.
Aki volt már terhes, annak hetekben mondom, a többieknek meg mondok egy kb hónapot. Annyira nem érdekel, nekik úgyis mindegy, hogy én mikor szülök :)
Pl most 34 hetes vagyok, azt mondom mostanában, hogy 8 hónapos vagyok.
Tényleg sok a szabadidőd.
Én mindig hetet mondtam, aki akarta, átszámolta. Most jobban idegesít, hogy megkérdezem, hány hónapos a baba, és hétben mondják. Vagy amikor nagyobbak, és akkor nem évben, hanem hónapban pl 15 hónapos, másfél éves helyett.
én mindig kerekitettem amikor hónapok voltak csak mostanában irom hogy x és fél meg ilyenek.
a férjem a mai napig azt mondja
10 kg másfél éves és egy méter
Őszintén szólva nem idegesít, mert még én sem értem teljesen :-).
Most vagyok a tizedik hétben, és ha hónapban kell mondjam, akkor osztom néggyel, vagyis kettő és fél... De lassan esik le nekem is...
"Tehát ezt sem tudják hogy nem 9 hónapra születik, hanem végülis a 10 re...:)"
Mar tobb, mint 2 eves a kerdes, de nem birom megallni szo nelkul.
A terhesseg megkozelitoleg 9 honap, egesz pontosan 10 holdhonap... Nem keverendo!
Csak ne lennel olyan arrogans, lekezelo a " tudatlanokkal" zsenikem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!