Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » UH-n nem saccolnak kort, csak...

UH-n nem saccolnak kort, csak megkérdezik tőlem és beírják! Hogyan mondjam meg az orvosnak, hogy DEHÁT EZÉRT VAN AZ UH! HOGY ASZERINT MENNYI IDŐS A BABA?

Figyelt kérdés
2011. máj. 12. 08:53
 1/6 A kérdező kommentje:

31 hetes vagyok. Az még csak haggyán, hoyg nem is minden értéket néznek meg (csak BPD és FL)

de a babám értékei nagyobbak, mint hasonló korú kismama társaimé. Nem akarok okosabb lenni, mint az orvos, de ha jól tudom, azért is van az UH, hogy megtudjuk, aszerint hol tart a terheségem, nem??

2011. máj. 12. 08:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem értelek bocsi.

Nálunk így zajlik az uh:

bemegyek, kis könyvet odaadom, kinyitják, közben lefekszem az ágyra. Egyik hölgy ül a sz.gépnél, másik néz uh-n.

Sz.gépes megkérdezi, hogy hányadik hetet töltöttem be. Megmondom, majd az uh-s néne nézi az értékeket: fejecskéje, combja, szívhang, etc. Közben én is gyönyörködöm a bébiben.

Ezek után beírják a sz.gépbe és közlik, hogy pl. igen, 30. hetet töltötte, értékei megfelelőek, súlya rendben van.

Kinyomtatják a papírt, aláírom, megkapom a kis könyvet is.

Kimegyek és megkeresem a kórházba az orvosomat. Neki oda adom a papírt, majd közli, hogy akkor megyünk a vizsgálóba. (Mindig megvizsgál!) Megkérdezi van-e panasz, át beszélünk éppen aktuális dolgokat, miért fontos, miért nem, etc.

Ezután felír vitamint, vasat, ami kell.. aláírja és pecsételi az uh-t, beír a kis könyvbe, ott is pecsét, aláírás, majd találkozunk 2 hét múlva.

2011. máj. 12. 08:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Nincs igazad mert a 12. hét után NEM jeleti a méret a kort is, hiszen annyira nagyok az egyéni eltérések!

Van aki 2,5 van aki 4,5 kilóval szüli időre a babáját, nekik már 31 hetesen is nagy eltérés volt, pedig ugyanannyi hetes terhesek!!!

A terhességi kor meghatározásában csak az első 12 hét számít az UH szempontjából!

2011. máj. 12. 09:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor talán rosszul tudom, vagy csak túlságosan kíváncsi vagyok és ezért keveslem az információkat?
2011. máj. 12. 09:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Már mindent elmondtak elöttem.

ekérik az uccsó vérzés időpontját az alapján számolnak és csak méreteket rögzítenek.

2011. máj. 12. 09:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk az uh. gép mért adatok alapján kalkulál átlaghetet a test porcikájaira. Pont tegnapelőtt voltam (33 hetes vagyok) így jött ki az, hogy pl: a combcsontja 35 hetesnek felel meg, szóval hosszabb az átlagnál...a has (körfogat) 32 hetesnek, a többi testrész pont átlagos értékeket mutat a kalkulált hetemhez viszonyítva.
2011. máj. 12. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!