Miért van az, hogy ha valaki megtudja, hogy vegetáriánus vagyok, rögtön megkérdezi, hogy "Akkor te csak salátát eszel? "?
Az átlagember nem tudja elképzelni, hogy van étel a haltál után LOL.
Mert a nagy átlag húst eszik krumplival vagy tésztával vagy max rizzsel, de akkor már kínainak hiszi magát. És néha mellé egy kis salátát.
Az átlagember nem ismer sok olyan ételt, amit egy vegetáriánus igen. Anyukám kiröhögött, mikor kölest főztem otthon, hogy azt ők régen a csirkák elé hányták. A csicseriborsó pedig igazi kuriózum még mindig. A hajdinát a tesóm lefujjogta, pedig baromi finom, még nyersen áztatva is! A lencsét el sem tudják képzelni, csak marhapörkölttel...
Nem sorolom rovább, lényeg, hogy egy átlag ember nem ismer annyiféle ételt, mint egy vega, és ezért el sem tudja képzelni, hogy van más kaja is, mint amit ő ismer.
Szomorú, de ez van.
A családom egész jól elfogadta, amikor én főzetm, az igazi ünnep volt, mert mindenkinek kuriózum volt. :) Persze mázlim van, hogy egyéltalán megkóstolják, van ahol meg sem kóstolják ezeket a furcsaságokat, csak lefujjogják. :(
Nyugi, minél régebbóta leszel vega, annál kevésbé fog érdekelni, hogy ki mit gondol.
Micsoda marhaság ez a húspótlékos dolog!!! :S
Nálam általában az van, hogy mondják, hogy honnan kap a szervezetem fehérjét, ha nem eszem húst, és arra mondom a hüvelyeseket, arra általában megnyugodnak...
Hát nem vagyunk egyformák...
Nagyon gáz, hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy a húsban van sok vitamin... Van, főleg olyan, amit az állatnak adtak be, hogy legalább a vágókort megélje... :S
Na jó, ez az a pont, ahol már mérgesen néznek rám a húsevők... pedig én is azért nem eszem, mert nem szeretem. Csak hát olvastam sok olyan dolgot, amivevl egyetértek, de nem harcolok, az nem az én asztalom.
Üdv, az első válaszoló.
Valójában nem vagy vega , csak bizonyos dolgokat nem eszel.Mi eszünk húst sok-sok salátával párolt zöldséggel,ismerjük a csicseriborsót meg mindenfélét,tudatosan próbálunk táplálkozni...
Az egyik ember ilyen a másik olyan.Apám pl rántott húst eszik rántott hússal,de ha viszek neki egy tál salátát úgy megeszi mint a nyúl,ki érti ezt ?! Ha anyám tenné elé hozzá se nyúlna :)
A buta beszólásokkal meg nem kell foglalkozni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!