Ha egy étteremben megkérdezem a pincért, hogy mit ajánl, valami sepcialitást fog mondani, vagy azt ami a saját szubjektiv véleménye szerint a legjobb vagy azt ami a legkevésbé fogy, esetleg azt, aminek vagy aminek a?
Attól függ. Ha jó pincér akkor azt amit nagyon el akarnak adni.
Nem Magyarországon, hanem jó helyeken olyat ajánlanak amivel valószínüleg elégedett leszel, hogy visszamenj később is.
jobb, ha igénnyel mész, és azt kéred, megkönnyíted a pincér dolgát, mint alább:
Az attól függ, mennyire van képben a pincér. Én étteremben dolgozom (nem Magyarországon), eléggé főnök pozícióban, szóval teljesen átlátom az üzletet. Nálunk az az alapvető, hogy a vendég igényének megfelelő dolgot ajánljuk. Szóval mindig visszakérdezünk, hogy mégis mire vágyik (mennyire éhes, eszik-e húst, szereti-e a fűszeres kaját, szeretne-e valami tipikus helyi etelt ha éppen turistáról van szó...). Aztán ha mondjuk azt mondja, hogy valami vegi kaját szeretne, onnantól kezdve én azt ajánlom, amin a legtöbb nyereség van. De ehhez azért előfeltétel, hogy nálunk minden kaja minőségben is OK, meg ízben is. (Nem is vagyunk olcsók.)
De ha mondjuk törzsvendég jön be, akkor neki el szoktam mondani, hogy van új deszert, az annyira jó, hogy én tegnap hármat is megettem belőle. Vagy ha még nem kóstoltam, akkor mondom neki, hogy még nem próbáltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!