Ha csak megkóstolom a párom kajáját, az vegán?
Jól gondolom hogy te vagy a szárított halas kérdező?
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmu..
De a párom így is úgyis megeszi! Ezen mit nem lehet érteni? De tök mindegy már megkaptam a kérdésemre a választ.
Köszi mindenkinek
Nem jól gondolod, a vegánság az az egyénre vonatkozó döntés, hogy nem járul hozzá semmilyen módon az állatok kizáskámányolásához. Én pl - bár táplálkozást tekintve vegán vagyok - nem vallom magam mégsem vegánnak, mert pl. vannak bőrcuccaim meg olyan kozmetikumaim, amik tesztelnek állatokon, sőt, gyógyszert is szoktam enni, ha beteg vagyok.
De azzal, hogy te efogyasztot azt a valamit, azzal te már hozzájárulsz. Ha nem veszel húst, akkor lesz más, aki megveszi. Ha nem veszel tejet, akkor megveszi a szimszéd, szóval ez nem releváns. Ez mindig az egéynre vonatozik.
Megjegyzem, nem kell vegánnak lenni, ha megkívánod néha az állati eredetű kaját, akkor egészségedre, de akkor ne hívd magad vegánnak, nem kell mindenáron begyömöszölnöd magad valami kategóriába, ha nem érzed azt magadénak. Én is csak éttermekben, ételes kérdésekben, az egyszerűség kedvéért hívom magam vegánnak, egyébként meg jobb szeretem azt, hogy teljes értékű, növényi eredetű táplálkozás - mert mind írtam, az élet egyéb területén nem feltétlen vagyok vegán.
Ilyen alapon a boltban is bármit vehetnél, mert azt is mindenképpen megeszi valaki. (vagy kidobják)
Szóval akkor nem vagy vegán, de az nem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!