Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha csak megkóstolom a párom...

Ha csak megkóstolom a párom kajáját, az vegán?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy az az étel ígyis úgyis elfogy, ergo nem bántottam állatokat vele. Tehát vegán. Ezt jól gondolom?

2021. jún. 28. 22:34
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, többnyire vegán elvek szerint vásárolsz és növényi ételeket eszel. Már ezzel is sokat teszel az állatvédelemért és a környezetért azon a szinten, ahol egyénileg képes vagy befolyásolni ezeket. Heti egy húsmentes nappal is teszel valamit a környezetért és az egészségedért, te pedig szinte mindig növényi eredetű ételt eszel, ami ennél sokkal több.

Miért számít ennyire, hogy van-e ennek neve? Ha úgy érzed, hogy jó amit csinálsz és jól esik, ne ragaszkodj ennyire a címkékhez. Nyugodtan kóstolj bele az ételbe vagy egyél meg hetente egy tányér rántottát ha erre vágysz, hiszen ha erőlteted a vegánságot, csak elveszíted a lelkesedésedet.

Az ember idővel változik. Lehet, hogy egy év múlva egyáltalán nem fogod kívánni a húst, és teljesen vegán leszel, de az is lehet, hogy többet fogsz enni belőle.

Bár néha nem így tűnik, hosszútávon senki nem lesz kíváncsi az étrendedre vagy az életmódodra, tehát neked kell, hogy megfeleljen. Teljesen felesleges szembe menni a saját akaratoddal csak azért, hogy elmondhasd másoknak, hogy vegán vagy. Örülj annak, amit képes vagy megtenni, vagy ha te magad nem érzed elégnek és te szeretnél vegán lenni, akkor tájékozódj, olvass, nézz videókat róla. Ez segít jobban megérteni a vegánságot, és hogy miért nem fér bele a hús kóstolás.

2021. jún. 29. 07:30
 22/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. jún. 29. 07:37
 23/50 anonim ***** válasza:
83%

9-es alapján: akkor rajtam kívül az egész család vegán, mert csak én vásárolok be…

Ezt a kérdést a vicc kategóriába szántad?

2021. jún. 29. 12:06
 24/50 anonim ***** válasza:
78%
Basszus, úgy olvastam hogy "Ha csak megkóstolom a párom kakáját..." 😂
2021. jún. 29. 12:13
 25/50 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagy az, és ne égesd már a vegánokat.
2021. jún. 29. 12:15
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem vegán.

Azt kell eldöntened, hogy neked gond-e ha nem nevezed magad vegánnak. Szerintem pl. a világon semmi baj nincs azzal amit írsz, hogy kóstolsz. Csak akkor ne nevezd magad vegánnak. Itt el kell dönteni, hogy a kóstolás vagy a címke a fontosabb.

2021. jún. 29. 14:27
 27/50 anonim ***** válasza:
83%
Minek akarsz vegán lenni, ha kívánod a húst? Egyél bármit, ami jól esik és ne agass címkéket a táplálkozási szokásaidra.
2021. jún. 29. 17:33
 28/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat (hozzáteszem nagyon kevés volt belőle!!!)

Semmi egyéb megjegyzésre nem vagyok kíváncsi a témával kapcsolatban. Feltettem egy egyszerű kérdést, páran normálisan válaszoltak is. De egyszerűen nem értem egyesek miket össze nem hordanak és miért kell így inzultálni az embert :( Nem mondtam, hogy vegán vagyok, nem mondtam hogy kívánom a húst... Törekszek alacsonyan tartani igen, de azt hiszem még ezt se írtam le így konkréten! Ennyire nehézen megy a szövegértés egyeseknek?

2021. jún. 29. 18:36
 29/50 anonim ***** válasza:
86%
Egy fura, a google altal is megvalaszolhato kérdésre milyen valaszt vartal?
2021. jún. 29. 19:15
 30/50 anonim ***** válasza:
92%

“ Törekszek alacsonyan tartani igen, de azt hiszem még ezt se írtam le így konkréten!”

Ha ezt leírtad volna, talán megértőbb válaszokat kaptál volna, de csak sületlenséget kérdeztél, amire egyértelmű a válasz.

2021. jún. 29. 22:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!