Hogy nem hìznak el a vegánok a tészta zabálás mellett?
Bocs a clickbait kérdésért, tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű... Már egy csomó féle diétát kipróbáltam és teljesen agymosottá váltam a low-carb életmód kapcsán. Működik is, jól érzem magam, de legyünk őszinték, néha tényleg elég nehéz:
1. Mivel magas állati protein tartalmú (valamivel ugye jól kell lakni) sokba is kerül. Legalábbis többr mint a krumpli és a barnarizs.
2. Nehéz megállni a CH-mentességet/csökkentett bevitelt hosszútávon.
3. Kezedek félni a túl sók hús bevitelem miatt. Mint egészségügyi, mint etikai oldalról.
4. Genetikailag magas a vérnyomásom 120-130/80 alaphangon, és ugye ez már borderline kategória.
Nem vagyok kövért, de szeretnék fogyni. Az útobbi egy évben nagyon rákaptam erre a vegán világra, sok receptet kipróbáltam meg minden. A TENE verzióra gondolok. Egyébként nem eszem tejtermékeket már egy éve, és a carb-fear-em miatt csak TK dolgok jöhetnek szóba, tehát ezzel sincs bajom. Emelett látom, hogy a vegánok bűntudat nélkül tolják a lencse bolognait, paprikás krumplit ecc. és mégis mindegyikük olyan jól néz ki (Akár személyes ismeretségi körömben is). Szeretnék belevágni ebbe, de CH mennyisége ezen az értrenden megijjeszt! Milyen tanácsokat adnátok, hogy megtörténjen ez a mind-shift? Szerintem sokkal szabadabbanaj tudnám magam érezni egy ilyen étrenden.
Köszi előre is!
Ha elolvasod Greger két könyvét, akkor ő abban leírja, hogy a téné miért működik. A hüvelyesek ilyen superfoodok, hogy fehérje, complex szénhidrát is van benne, tésztát is csak teljes kiorlesut fogyasztanak. Ebben az étrendben nincs junk food. Ezért működik.
Én speciel a napi 3 óra mozgás miatt nem hízom el, joghurt meg csoki meg péksüti mellett - de vegánként talán még nehezebb junk foodot találni -, mint látod nem ténézek, de mikor azt csináltam egy nagyon szálkás és könnyű testfelépítésem lett, 3-4 kiló lement
Teljesen mindegy milyen etrendet kovetsz, milyeb divatos dietat tartasz be vagy akarsz betartani...
KALORIADEFICIT ENNYI.
HA mekit eszel egesz nap de deficitbe vagy akkor fogysz.
HA zoldseget tomsz magadba, csirkemellel de kaloriatobbletbe kerulsz akkor hizni fogsz rem egyszeru!
Jozan paraszti esz es nemi fizika altalanos iskola....energiamegmaradas torvenye.
Egyebkent minden olyan taplalkozasi forma, ami NEM beteg, etelintolerancias, allergias embereknek van KAMU es butitas, hogy megtobb termeket adjanak el, valaki meggazdagodjin vele, lasd Nojbi update es tarsai.
-Kiegyensulyozott taplalkozas
-Minosegi alapanyagok
-Mozgas.
Kaja 80%, mozgas 20%.
"Hogy nem hìznak el a vegánok a tészta zabálás mellett?"
Mert nem ZABÁLJÁK a tésztát, hanem odafigyelnek arra, hogy miböl mennyit esznek.
Ha most csak annyit figyelsz meg, amit saját magad is leírsz:
-neked alacsonyan kell tartani a szénhidrátot húsevés mellett, ellenkező esetben nem működik, és hízol
-a vegánok nagyon magas szénhidrát bevitel mellett, és 0% állati eredetű kaják mellett jól néznek ki.
Miért?
Mert a szénhidrát és a zsír is külön-külön magas kalória, de a kettő együtt nem működik. Vagy magas ch, alacsony zsír, vagy alacsony zsír, és magas ch. Ha egy vegán növeli a zsír bevitelt (növényi olajak, olajos magvak), a magas ch mellett, hízni fog.
A növényi étrendű embert ezen felül segíti a magas rost bevitel, ami mellett jóllakottságot érzünk, így kevésbé vagyunk éhesek, a gabonákban és hüvelyesekbem rengeteg a rost.
Igen, szerintem is lehet ebben valami, hogy a szénhidrát és zsír együtt valahogy túl sok, és tényleg csökkenteni kell valamelyiket a fogyáshoz.
Az utóbbi időben igyekszem vegánul étkezni,de a tojást még nem sikerült elhagynom. Abszolút teljes értékű dolgokat eszem csak. A lisztet is elhagytam (semmi tészta, mert ugye az is valahol feldolgozott élelmiszer!), csak burgonyát eszem (mivel ez abszolút teljes értékű) és nagyon minimális gabonát, ami teljes egész szemű, pl. köles, barna rizs, quinoa. De a lisztből készült dolgokat elhagytam, semmi kenyér és hasonlók.
Fogyni még nem nagyon fogytam, de ez amiatt van mert stresszes vagyok, és mozogni sincs időm, viszont egyértelműen jobb a közérzetem, bőröm állapota.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!