Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van még olyan rajtam kívül,...

Van még olyan rajtam kívül, aki azért lett vegetáriánus/vegán, hogy a meglehetősen durva kettős mérce ellen lázadjon?

Figyelt kérdés

A legtöbben az állatok védelme, a saját egészségük, vagy épp a környezetvédelem okán térnek át (döntően) növényi alapú étrendre, engem azonban ezek a szempontok nem érdekeltek.

Mindig is hihetetlenül felcseszte az agyam, amikor a véres hurkát meg a thai csirkét két pofával zabálók magukból őrjöngve keltek ki kommentekben a kutyát és macskát fogyasztó távol-keleti népek meg a kutyafesztiváljaik ellen, míg mondjuk a békescsabai kolbászfesztivállal meg a napkori böllérversennyel a világon semmi bajuk.

Ugyan mivel külön az, aki pacalt eszik, mint aki macskát?

Vagy talán még jobb példa a kiskörei páva esete, amihez hasonló szárnyasokat rendszeresen fogyaszt az átlagember, az adott esetben azonban mégis nagy lett a felháborodás.

Olyanok nekem ezek az emberek, mintha K. Gábor, egykori dél-amerikai nagykövet videóüzenetben ítélné el a gyermekeket megrontó személyeket. Nem lehetne megkérdőjelezni a mondandója igazságtartalmát, mindenki azonosulni tudna vele, mégis meglehetősen hülyén hangozna az ő szájából.

Van még olyan rajtam kívül, aki a klasszikus okok helyett/mellett a képmutatás elleni lázadásként fogja fel a vegánságát, vegetarianizmusát?

2021. ápr. 21. 18:02
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
51%
#20 ez független az IQ-tol. Adolf Hitler is vegetáriánus volt és neki pl elég magas volt az IQja.
2021. máj. 12. 17:39
 32/37 anonim ***** válasza:
0%

vegánokról volt szó, nem vegetáriánusról. A vegetáriánusoknak nagy az IQ-ja, de ők esznek ugyebár tojást, túrót, tejet.

[link]

Tessék, ezt is olvasd el... Tudom fáj az igazság. Nem is értem, tanultál te történelmet? Tudod, hogy mikorra datálják az intelligencia megugrását az emberiségnél?

2021. máj. 12. 17:44
 33/37 anonim ***** válasza:

Akkor az a rész a 13-asnak szólt. Bocsánat, azt hittem ő vagy. A véleményedre reflektáltam az első bekezdésben.

2021. máj. 12. 21:08
 34/37 anonim ***** válasza:
48%

Nem, még mindig mindenevőket vizsgáltak, nem vegákat és nem vegánokat.

Ez az új cikk hol írja, hogy a vegánok hülyébbek?

Az agyi fejlődés akkor indult be, amikor a szénhidrátbevitelünk megugrott a növény termesztés miatt. Nem, nem a hús miatt. Az agy eleve glükózzal működik, amiből pont a húsban nincs sok. Semmi biológia magyarázat nincs arra, hogy a hústól miért fejlődne az agy.

2021. máj. 12. 21:12
 35/37 anonim ***** válasza:
0%

34

Te láthatóan nem tudsz olvasni.

És láthatóan azt az elméletet sem érted, hogy mitől ugrott meg az intelligencia... Használd a googlet, ha nem megy. ;)

A növény termesztés pedig később jött, csaxólok

2021. máj. 13. 01:06
 36/37 anonim ***** válasza:
73%

Én nem tudok olvasni? Te hoztál egy olyan cikket, ami az ellenkezőjét állítja annak, amit mondani próbálsz. :D

Egyébként irigylem az önbizalmadat. Én már rég lekoptam volna, ha így beégek.

A másik részről annyit, hogy még a te csökött agyad is glükózzal működik, nem hússal. Ez a használd a google-t szöveg is szánalmas. Szerinted olyat nem fog kidobni, ami az állításod ellenkezőjét igazolja? Csak mert tegnap is ez történt. :D

2021. máj. 13. 08:38
 37/37 anonim ***** válasza:
22%

Én már közel egy éve csak fényt eszem,hogy ne bántsam meg a növényeket és állatokat sem.

Azonosulni szeretnék a környezettel,már növesztettem a sok D vitamin hatására pár csontgalljat és bőr levelet.Ha így haladok egyszer csodaszép környezetvédelemből született ember-fa leszek.

De fényből sem eszek ám meg mindent.A természetes napfény éltet csak,kinek kéne a környezet szennyező UV lámpa fénye a hagyományos körte fénye..

2021. máj. 13. 10:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!