Finom vegán receptek?
Minden féle állattól származó hozzávaló nélkül, glutén és cukor menteset(természetes édesítőszer az mehet)
Az egyik barátnőm vegán és glutén érzékeny, cukros dolgokat meg nem eszik. Nemsoká szülinapja van, és szeretnék neki sütni egg kalács félét, vagy főzni neki valamit...húsvétra készített nekem egy vegán kakaós csigát, és nagyon finom volt, én is szeretnék neki ,,kotyvasztani,, valamit.
Előre is köszönöm a válaszokat:)
A gluténérzékeny elég nehéz ügy, mert ha tényleg az, nem csak divatból mondja, akkor egy morzsa gluténos akármi is elég ahhoz, hogy napokig beteg legyen!
Van valami elképzelésed arról, milyen jellegü ételt akarsz készíteni?
Valamilyen "sültet", ragu/curryfélét, tésztát zöldségekkel, levest vagy mit?
Nekem ez a recept nagyon bejön, annyira nem bonyolult, csak valamennyire idöigényes, glutén- illetve cukormentes (ha a juharszirupot kihagyod, de az nem gond), és emellett finom és optikára is jól néz ki.
Itt van még pár ötlet:
Imam bayildi (az imám elájult)
A vegánok álma is lehetne ez a töltött padlizsánféle, amelynek szó szerinti jelentése: az imám elájult. A legenda szerint történt egyszer, hogy egy hosszabb vallási ünnep után egy derék muszlim annyira megszédült a friss, gőzölgő padlizsán illatától, amellyel kínálták, hogy eszméletét vesztve rogyott össze. Hozzávalók: 1 kg hagyma, 6 db kisméretű padlizsán, 2 db tölteni való paprika, 0,5 kg paradicsom, 2 fej fokhagyma, petrezselyem, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanálnyi kristálycukor, fél pohár olívaolaj, étolaj (a sütéshez) Elkészítési módja: Megtisztítjuk a hagymákat és karikára vágjuk. Az egyik paprikát és a paradicsom felét apróra daraboljuk. A hagymát megpirítjuk az olívaolajban és hozzáadjuk a paprikát és az elaprított fokhagymát. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd ismét 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, felöntjük kb. egy pohár vízzel, felforraljuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és a levét félre tesszük. A padlizsánt - két végét kihagyva - meghámozzuk. A két végét azért nem hámozzuk meg, hogy ne essen szét. A padlizsánt egyik oldalán felhasítjuk, és sós vízben egy óráig állni hagyjuk. Miután kivettük, kinyomjuk belőle a vizet. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és vágott részével felfelé tepsibe helyezzük. Kanál végével kinyitjuk a hasítékot és beletöltjük a tölteléket. Hosszában vágott paprikával és paradicsom-szeletekkel lefedjük a padlizsánt. A félretett lével meglocsoljuk és 2-3 percig forró sütőben átsütjük. Megszórjuk petrezselyemmel és hidegen kínáljuk.
Pontos elképzelésem nincs, bármit kipróbálnék
Köszi:)
Az 1-es/3-as vagyok, amiket írtam, ajánlani tudom, nem nehéz öket elkészíteni, nem kell semmiféle speciális hozzávaló, minden élelmiszerüzletben be lehet szerezni mindent hozzájuk, ízre is finomak nem-vegánoknak is, és tálaláskor is szépen néznek ki.
A legtöbb embernek eszébe sem jutna, hogy éppen vegán étel van elötte, ha nem hivják fel rá a figyelmet. (Ha meg valaki abszolút nem tud egy étkezést hús nélkül elképzelni, egy szeletet sütni mellé nem nagy plusz munka, ha nem vagy vegán)
Köszi mindenkinek:)
#7, igen, magasfokú nyelv-vizsgám volt 2 éve:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!