Vegák és vegánok! Tudtok nekem recepteket ajánlani? Oldalakat ahol jó húsmentes receptek vannak?
Legalább egy, de inkább kettő húsmentes napot szeretnék tartani minden héten.
Ami jelenleg van itthon: -vörösbab, vöröslencse, kukoricagríz, sütőtök, paradicsompüré, zöldborsó, sárgarépa, gomba, krumpli, vöröshagyma, saláta, tökmag, dió
-Tésztafélék, túró, tejföl, parmezán
EZ igen jó vegán oldal (keresd meg a kezödoldalt):
Nosalty nekem az elsődleges recept forrásom.
Remélem a kérdésre válaszolóktól kapok más forrásokat is :)
2 vegán kaját tudok ajánlani, amit bármikor meg tudnék enni.
Az egyik a sütőtökös penne.
A másik a lencsepörivel töltött paradicsom.
Leírom:
Lencsét beáztatom. Majd áztatás után leöntöm a vizet róla. És ugyanúgy pörköltet főzöl belőle, mintha hús lenne. (megpárolod a hagymát, fokhagymát, megfűszerezed -só, bors, babér, majoranna, örölt kömény, paprika- és hozzáadod a lencsét azt is pirítod, majd kevés vízzel felöntöd.)
Ha a lencse esetleg szétesik az sem baj. Közben amíg készül a pöri szép nagy szem paradicsomokat veszel, a felső részét levágod és a belsejét kikaparod egy kanállal. (én a paradicsom belét a pörihez szoktam rakni, így nem megy veszendőbe) Amikor kész a lencsepörkölt beletöltöd a paradicsomokba visszarakod rá a kalapjukat és betolod egy tepsiben a sütőbe. kb 20 percig kell sütni (csak a paradicsomnak kell megsülnie) és kész. Tetszőleges körettel tálalható.
Ja igen mennyiség.
Igazából a paradicsomok nagysága dönti el. 15-20 deka körül szoktam használni ebből úgy 8-9 szép nagy paradicsom megtölthető. Mivel én a paradicsomok belét is hozzá adom a pörihez így tuti biztos több pörkölt készül, mint amit bele tudok tölteni a paradicsomokba, így én a maradékot botmixerrel pürésítem, üvegbe teszem és vega szendvicskrémnek használom el. Kb 1 hétig hűtőben simán eláll.
Nagyon szívesen!
Lehet nincs neten róla recept, én is egy ismerősömtől kaptam anno a receptet. Remélem ízlik majd. Nekem ez a kedvenc növényi kajám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!