Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák és vegánok! Tudtok...

Vegák és vegánok! Tudtok nekem recepteket ajánlani? Oldalakat ahol jó húsmentes receptek vannak?

Figyelt kérdés

Legalább egy, de inkább kettő húsmentes napot szeretnék tartani minden héten.

Ami jelenleg van itthon: -vörösbab, vöröslencse, kukoricagríz, sütőtök, paradicsompüré, zöldborsó, sárgarépa, gomba, krumpli, vöröshagyma, saláta, tökmag, dió

-Tésztafélék, túró, tejföl, parmezán



2019. márc. 26. 11:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egész biztos ki fogom próbálni, nagyon jónak hallatszik.

Én több mindent találtam már, ami "állatmentes" és nagyon finom.

Pl egyik kedvencem - itt a GYK-na kaptam valakitöl:

Imam bayildi (az imám elájult)


A vegánok álma is lehetne ez a töltött padlizsánféle, amelynek szó szerinti jelentése: az imám elájult. A legenda szerint történt egyszer, hogy egy hosszabb vallási ünnep után egy derék muszlim annyira megszédült a friss, gőzölgő padlizsán illatától, amellyel kínálták, hogy eszméletét vesztve rogyott össze. Hozzávalók: 1 kg hagyma, 6 db kisméretű padlizsán, 2 db tölteni való paprika, 0,5 kg paradicsom, 2 fej fokhagyma, petrezselyem, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanálnyi kristálycukor, fél pohár olívaolaj, étolaj (a sütéshez)


Elkészítési módja: Megtisztítjuk a hagymákat és karikára vágjuk. Az egyik paprikát és a paradicsom felét apróra daraboljuk. A hagymát megpirítjuk az olívaolajban és hozzáadjuk a paprikát és az aprított fokhagymát. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd ismét 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, felöntjük kb. egy pohár vízzel, felforraljuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és a levét félre tesszük. A padlizsánt - két végét kihagyva - meghámozzuk. A két végét azért nem hámozzuk meg, hogy ne essen szét. A padlizsánt egyik oldalán felhasítjuk, és sós vízben egy óráig állni hagyjuk. Miután kivettük, kinyomjuk belőle a vizet. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és vágott részével felfelé tepsibe helyezzük. Kanál végével kinyitjuk a hasítékot és beletöltjük a tölteléket. Hosszában vágott paprikával és paradicsom-szeletekkel lefedjük a padlizsánt. A félretett lével meglocsoljuk és 2-3 percig forró sütőben átsütjük. Megszórjuk petrezselyemmel és hidegen kínáljuk.


Próbáld ki egyszer, tényleg megéri!

2019. márc. 27. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 Noblesse Oblige ***** válasza:

Húúú ebben a receptben minden van amit szeretek! Padlizsán, paradicsom, hagyma... nyami.


Egyedül az olajban való sütéssel van gondom. Émelygek a bő zsiradékba sült ételektől (rántott cuccok, lángos, bundáskenyér... stb)


Szerinted úgyis működne a dolog, ha sütőben sütném elő a padlizsánt? Vagy szétesne? (töltött padlizsánt szoktam csinálni, de ott rajta van a héja is)

2019. márc. 28. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!