Mivel helyettesítsem a “nutritional yeast”-et, azaz az élesztőt a vegán receptekben?
Szeretnék vegán lenni, de nem ehetek élesztőt semmilyen formában. Vegàn receptekben pedig rengetegben találok.
Plusz kérdés még, hogy mit tegyek ha nagyon finnyás vagyok?:) Nem szeretem pl se a salátát, paprikàt uborkát se annyira, hogy például hummusszal egyem nyersen.
Ez nem rendes élesztő :) a rendes élesztő aktív, míg ez inaktív :) elvileg nincs közük egymáshoz. Meg ennek ilyen sajtos íze van, csak az íze miatt használják, tésztát felfuttatni, mint a rendes élesztő azt nem tud :)
Egyébként Szafinak vannak nagyon jó liaztkeverékei amibe nem kell élesztő. Ezekben a szódabikarbóna-almaecet növeli meg a kenyeret :)
Ja és ez itt szafi oldala: [link]
Itt amúgy egy csomó vegán receptet találsz :)
Ha kihagyod, az csak ízben változtat valamennyire, ha nem szereted vagy nem birod, akkor ne tegyél az ételekbe.
A salátán, paprikàn, uborkán kívül rengeteg más zöldségféle is van, emellett hummuszt sem muszáj enni, illetve akármit ehetsz mellé, nem kell feltétlen nyers zöldségféle.
Viszont ha a vegánsággal ott tartasz, hogy az elesztöpehely, hunnusz és a saláta, paprika, uborka az az, amit tudsz róla, akkor még ne akarj belekezdeni, elötte informálódj, olvass utána, mit és miért kellene az étrendbe beiktatni ahhoz, hogy ne legyél beteg.
Jó könyv pl: Bonifert Anna vegán könyvei
Vagy csirkevin.hu oldal
Köszönöm szépen a hasznos kommenteket! :)
Azon vagyok most, hogy minél többet utánaolvassak és tájékozódjak. Nagyon szeretnék vegán lenni.
Egyébként még tudok pár könyvet ajánlani
Fehérjemítosz
Hogy ne halj meg
Receptek hogy sokáig élj
Kínai tanulmány
Vége a cukorbetegségnek
Vége a szívbetegségnek
És Facebookon is vannak jó csoportok. Pl teljes értékű növényi Étrend csoport. Itt tudsz inspirálódni receptügyileg. Nagyon sok receptet szoktak feltölteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!