Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van még olyan rajtam kívül,...

Van még olyan rajtam kívül, aki azért lett vegetáriánus/vegán, hogy a meglehetősen durva kettős mérce ellen lázadjon?

Figyelt kérdés

A legtöbben az állatok védelme, a saját egészségük, vagy épp a környezetvédelem okán térnek át (döntően) növényi alapú étrendre, engem azonban ezek a szempontok nem érdekeltek.

Mindig is hihetetlenül felcseszte az agyam, amikor a véres hurkát meg a thai csirkét két pofával zabálók magukból őrjöngve keltek ki kommentekben a kutyát és macskát fogyasztó távol-keleti népek meg a kutyafesztiváljaik ellen, míg mondjuk a békescsabai kolbászfesztivállal meg a napkori böllérversennyel a világon semmi bajuk.

Ugyan mivel külön az, aki pacalt eszik, mint aki macskát?

Vagy talán még jobb példa a kiskörei páva esete, amihez hasonló szárnyasokat rendszeresen fogyaszt az átlagember, az adott esetben azonban mégis nagy lett a felháborodás.

Olyanok nekem ezek az emberek, mintha K. Gábor, egykori dél-amerikai nagykövet videóüzenetben ítélné el a gyermekeket megrontó személyeket. Nem lehetne megkérdőjelezni a mondandója igazságtartalmát, mindenki azonosulni tudna vele, mégis meglehetősen hülyén hangozna az ő szájából.

Van még olyan rajtam kívül, aki a klasszikus okok helyett/mellett a képmutatás elleni lázadásként fogja fel a vegánságát, vegetarianizmusát?

2021. ápr. 21. 18:02
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
76%

Erről tudsz tanulmányt mutatni? Vagy a feminán olvastad?

2021. máj. 12. 16:25
 22/37 anonim ***** válasza:
29%

21

Tudok

[link]

A vegetáriánusok (milyen meglepő) sokkal jobban szerepelnek. A vegánok köztudottan buták, mint a segg. Most nem keresem elő, de van teszt is, ahol mérték ezen 3 csoport szellemi teljesítményét. Hát, nem volt rózsás egy vegán matematikai képessége. Sajnos azok, akiknek nagy az IQ-juk hajlamosak valami fura okból később vegánba kapcsolni. Köszönhetően a manipulatív vegán propagandának. A hülyék paradicsoma megvalósul, és butul a társadalom.

2021. máj. 12. 16:30
 23/37 anonim ***** válasza:
0%
És egyébként a femina szintű pszeudótudomány a vegánságot jellemzi.
2021. máj. 12. 16:31
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

Aki esetleg lusta lenne végigolvasni

"The only class of vegetarian for whom the results did not hold true was vegan. Vegans consume no animal products whatsoever, not even eggs or milk. The study found that vegans had an average childhood IQ score that was nearly 10 points lower than other vegetarians (95.1 for vegans versus 104.8 for other vegetarians; P=0.04)."

2021. máj. 12. 16:32
 25/37 anonim ***** válasza:
53%
Hát én rengeteg buta húsevőt ismerek, most akkor mi van? Ez így nem bizonyíték semmire.
2021. máj. 12. 16:58
 26/37 anonim ***** válasza:
29%
A te anekdotáid semmit sem érnek, már bocs. Itt egy tanulmány, egy tudományos bizonyíték arra, hogy a vegán átlagot sem üti meg, te meg neki állsz érvelési hibával operálni... Végülis, nem is vártam többet.
2021. máj. 12. 17:01
 27/37 anonim ***** válasza:
80%

Te elolvastad egyáltalán a saját forrásodat? :D

Az általad bemásolt idézet után következik:

"However, this result could be unreliable because of the small sample size: only nine study participants were vegan, the authors noted."

9 db vegán alapján te azt mondod, hogy a vegánoknak kisebb az IQ-juk? :D

De amúgy a saját bekezdésed is azt írja, hogy annak a kemény 9 db vegánnak 95-ös IQ-ja van és a vegetáriánusok emelkednek ki. Tehát átlagos az IQ-juk, azaz annyi mint a húsevőknek. Drágám, olyan buta vagy, hogy a saját forrásoddal cáfoltad meg magad több ízben is. :)

2021. máj. 12. 17:13
 28/37 anonim ***** válasza:
#19 légyszi írd már le milyen baromságot írtam, kíváncsi vagyok rá
2021. máj. 12. 17:30
 29/37 anonim ***** válasza:

#19 Én nem állítottam egy szóval sem, hogy okosabb a kutya a disznónál. Összekeversz #13 válaszolóval.

Egyébként miért kell kötözködni és lepontozni?

Normálisan leírtam a véleményemet.

2021. máj. 12. 17:35
 30/37 anonim ***** válasza:
70%

Hahahaha 21-es, ennyi ésszel te biztos vegán vagy. ;)

Amúgy a cikked arról szól hogy több mint 8000 emberből 366 lett vegetáriánus (9 vegán). Ennek a 366 embernek volt magasabb az IQ-ja átlagban. Mind a 8000+ ember húsevő volt, nem a vegánok IQ-ját vizsgálták. Az a lényeg, hogy az intelligensebb emberekből hamarabb lett vegetáriánus. Tehát a cikked azt mondja, hogy az intelligensek hagyják el nagyobb eséllyel a húst, nem a hülyék. Erre te magad is kitűnő bizonyíték vagy. :)

Tehát de, femina szintet képviselsz. Külön vicces, hogy másokat lehülyézel és érvelési hibákat rósz fel, büszkén mutogatva a tanulmányodra, ami a mondandód ellenkezőjét állítja.

2021. máj. 12. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!