Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetáriánusok és a vegánok...

A vegetáriánusok és a vegánok között mennyire vannak elhízottak és kövérek?

Figyelt kérdés

Mert ugye az, hogy valaki húst nem eszik, még nem jelenti azt automatikusan, hogy ténylegesen egészségesen táplálkozik. (Pláne, ha nem isz egészségi, hanem elvi alapon kerüli a húst, mert például állatbarát.) Ehet például édességet vagy nagy cukortartalmú gyümölcsöt, ihat magas kalóriatartalmú italt.

Mennyire jellemző náluk a hízás?

2021. ápr. 20. 00:40
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Leírom az én tapasztalataimat:

Vegetáriánus házaspár, a nő 33 éves és kb 120 kg, vagy több. A férfi 51 éves és kb 110 kg. Szóval mindketten kövérek, főleg a nő nagyon durván.

Vegetáriánus lány testvérpár, 28-29 évesek, és 46-47 kg között vannak (160-161 cm-ek)

Én: vegetáriánus vagyok, 163 cm és 76 kg. De most éppen fogyózom, 83 kg-ról indultam. Másfél éve vagyok vega, azelőtt is ekkora volt a súlyom, szóval nem befolyásolta a vegaság.

Mást nem ismerek.

2021. ápr. 20. 01:29
 2/29 anonim ***** válasza:
33%
Ezek az étrendek, hogy egészségesek legyenek nagyon sok körültekintést, és energiát igényelnek. Sok zöldség olyan glikémiás indexel rendelkezik, hogy rendesen figyelni kell, főleg, ha pl. valaki diabéteszes. Ezenfelül odakell figyelni a vitaminokra, pl. b12-re. Nem ajánlom egyiket sem, az agy sem kifejezetten szereti, főleg a vegánt nem.
2021. ápr. 20. 01:34
 3/29 anonim ***** válasza:
66%
Én ismerek vékony vegánokat is, de ők már több év alatt beletanultak mindenbe ami kell hozzá. Drága mulatság, főleg télen kontinentális éghajlaton. Nem elég ha tésztát, krumplit, babot, meg gombát eszel.
2021. ápr. 20. 02:49
 4/29 anonim ***** válasza:
39%
Nem feltetlenul az elhizast kell osszehasonlitani ... nezd meg inkabb mekkora a kulonbseg a vastagbelrak tekinteteben ... nezd meg az errendszeri es sziv problemakat ... stb.
2021. ápr. 20. 07:00
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
A sültkrumpli is vegán kaja...
2021. ápr. 20. 07:25
 6/29 anonim válasza:
48%
Én is ismerek teltebb és vékonyabb vegákat. Mondjuk általánosságban több vékonnyal találkoztam (gondolom a sok zöldség evés miatt). De ahogy a 3-as is írta, nagyon drága ez az élet, de ha te az szeretnél lenni, akkor hajrá:))
2021. ápr. 20. 07:50
 7/29 anonim ***** válasza:
85%

Attól, hogy valaki vegán, még nem lesz feltétlenül egészséges. Vegetáriánusként meg pláne nem, ha nagyrészt tojást és tejtermékeket fogyaszt. Bár a junk vegán étrend még mindig jobb, mint a junk mindenevő, de egy egészségesebb mindenevő már valószínűleg egészségesebben táplálkozik, mint egy junk vegán. Ebből a szempontból a teljesértékű növényi étrendet követőket kell megnézni, na ott már nem sok elhízottat fogsz találni. Persze arányaiban mindenképp kevesebb a vegánok között is az elhízott, mint a mindenevők között.

A magas cukortartalmú gyümölcsök miatt pedig még soha senki nem hízott el, akár vegán volt, akár nem.

Ez butaság, semmi baja a vegánok agyának.

Télen sem drágább, ha az ember eléggé benne van.

2021. ápr. 20. 07:51
 8/29 A kérdező kommentje:
7: A vegánok is ehetnek növényi édességet és növényi tejtermékeket. Azoktól is el lehet hízni, nem?
2021. ápr. 20. 07:56
 9/29 anonim ***** válasza:
89%
Erről mindig eszembe jut az egyik volt osztálytársam ,aki minden nap elmondta ,hogy ő vegán és az mennyire egészséges,aztán sültkrumplit evett zsemlével minden nap,és volt vagy 130 kiló úgy saccra 165 cm-hez :D
2021. ápr. 20. 08:00
 10/29 anonim ***** válasza:
90%

A vegák/vegánok közt valószínüleg valamivel kevesebb az elhízott, mint a mindenevök közt, egyszerüen azért, mert köztük arányban több az, aki tényleg odafigyel arra, mit is eszik. DE igazán nagy különbség nincs.

Az meg, hogy valaki ehet édességeket, nem azt jelenti, hogy eszik is vagy ennie kell!

2021. ápr. 20. 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!