Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetáriánusok és a vegánok...

A vegetáriánusok és a vegánok között mennyire vannak elhízottak és kövérek?

Figyelt kérdés

Mert ugye az, hogy valaki húst nem eszik, még nem jelenti azt automatikusan, hogy ténylegesen egészségesen táplálkozik. (Pláne, ha nem isz egészségi, hanem elvi alapon kerüli a húst, mert például állatbarát.) Ehet például édességet vagy nagy cukortartalmú gyümölcsöt, ihat magas kalóriatartalmú italt.

Mennyire jellemző náluk a hízás?

2021. ápr. 20. 00:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
89%
Nyilván, és van is közöttük elhízott, de arányaiban kevesebb, mint a mindenevők között. Ugyanis a normális vegán nem sült krumplin és oreo kekszen él.
2021. ápr. 20. 08:04
 12/29 anonim ***** válasza:
96%
Ritkább, de vannak. Láttam már nagyon elhízott vegánt is. Általában inkább azért kevesebb közöttük az elhízott, mert egészségtudatosabbak. De önmagában a hús vagy az állati eredetű élelmiszerek elhagyása nem jelent automatikusan fogyást. Legfeljebb átmenetileg indulhat be jobban a fogyás, amikor valaki áttér vega vagy vegán étrendre.
2021. ápr. 20. 08:53
 13/29 anonim ***** válasza:
89%
Hízni akkor fog valaki, ha több kalóriát visz be, mint amennyit eléget. A testnek pont mindegy, hogy azokat a kalóriákat milyen ételekkel, italokkal viszi be a szervezetébe az ember. A vegánoknál inkább az a jellemző, hogy sokkal tudatosabban és változatosabban táplálkoznak (persze van kivétel).
2021. ápr. 20. 09:54
 14/29 anonim ***** válasza:
87%
Én akkor fogytam le és álltam be az ideális testsúlyomra mikor elhagytam a húst. Nem mondom, hogy mindenkinél működik, de nálam működött :) Azóta is tartom a súlyom, pedig eszek tésztát, rizst, krumplit, gyümölcsöt nagy mennyiségben.
2021. ápr. 20. 11:16
 15/29 anonim ***** válasza:
80%
Figyelj, én ismertem olyan vegetáriánust, aki utálja a zöldségeket.. Mirelit sajtos pizzán meg hasonlókon élt, kenyeret evett kenyérrel, nem volt épp valami vékony :D
2021. ápr. 20. 12:38
 16/29 anonim ***** válasza:
96%

Én 35 kg súlyfelesleggel indultam neki a vegán étkezésnek. Rögtön fogytam 10 kilót, úgy hogy oda sem figyeltem, mert az összes péksüteményt, egyéb süteményt el kellett hagynom az állati származékok miatt. Az első fél évben, amikor már egyre jobban belejöttem a növényi étrendbe, sok új ételt megismertem, és azon volt a hangsúly hogy főzzem a legfinomabbakat, rengeteget kísérleteztem, égy egyre többet ettem. Egyre több vegán opció is lett közben az éttermekben, boltokban, így ezek együttese miatt gyorsan visszajött az a 10 kg mínusz, aztán az idő múlásával még több is. Aztán elkezdtem afelé hajlani, hogyan lehetnék minél egészségesebb, ez új irányt mutatott. Most gyakorlom a teljes értékű növényi étrendet, minimalizáltam a junk foodokat, és fogyok. Sosem volt még ilyen könnyű a fogyókúra, konkrétan éhezésmentesen fogyok, ezt vegyes étrenden sosem tudtam elérni. Amellett hogy simán leadok heti 1 kilót, annyi energiám van, mint utoljára 16 évesen, elkezdtem sportolni is, mit azelőtt teljesen kizártnak tartottam, szóval ha le is sikerül fogynom, mindenképpen maradok a teljes értékű növényi étrenden, mert egyszerűen sosem éreztem ilyen jól magam, mint most.

Igen, a vegánok is lehetnek kövérek, és persze hogy a vegán édesség, és junk food is hízlal, de a mostani tapasztalatom alapján, az alacsony zsírtartalmú teljes értékű növényi étrend mellett egyszerűen nem kihívás a fogyókúra, ajánlom mindenkinek.

2021. ápr. 20. 12:51
 17/29 anonim ***** válasza:
85%
+1 a low fat plantbased died mellett. Én is eszerint élek, ugyan fogynom nem kellett túl sokat, de az energia boost és a sport teljesítményem növekedése elképesztő. Szerintem 10-15 év és minden profi sportoló így fog élni. Sajnos a sportdietetika egy olyan tudományág, ahol van még hová fejlődni.
2021. ápr. 20. 12:59
 18/29 Sunshinedoll ***** válasza:
90%

Valamivel kevesebb, mint az átlag, de természetesen ezt is lehet úgy csinálni, hogy cukor meg tészta meg kenyér megy főleg.

A vegánok között talán kevesebb, úgy vettem észre, hogy a vegánok általában valamivel többet foglalkoznak azzal is, hogy valóban "egészségesen" éljenek és ők inkább odafigyelnek ezekre, a vegetáriánusok vagy mindenevők talán kevésbé.

De most úgy őszintén pl egy krumplis tészta is vegán, mégis ha valaki minden nap egész nap azt eszi, elhízik tőle.

Aki arra is odafigyel, hogy változatosan, zöldségeket egyen az kevésbé hízik el, mert hát sokkal alacsonyabb a zöldségek kalóriatartalma, abból jóval többet kell enni, hogy eltelítődjön az ember és ha azzal jól lakik, valószínűleg kalória szempontjából is megfelelő mennyiséget evett, mert nincsenek benne "rejtett kalóriák" mint mondjuk egy feldolgozott vagy nagyon cukros/zsíros kajában vagy valami.

De nyilván maga az, hogy mit eszik vagy nem eszik az ember nem határozza meg azt, milyen a testsúlya, max azt, hogy mennyire egészséges. A súlyt az határozza meg, hogy mennyit eszik ezekből és mellette mennyit mozog.

Nyilván könnyebb úgy karcsúnak maradni/lenni, ha valaki mondjuk egészsége miatt nem eszik pl. cukrot vagy feldolgozott élelmiszert, de ez sem kőbe vésett.

2021. ápr. 20. 20:41
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, nem teljesen ez volt a kérdés, de a vegetáriánus életmódra átállásomat követően drasztikus súlycsökkenésen estem át (noha ilyen célom nem volt), pedig mennyiségre hasonlókat ettem, mint korábban.
2021. ápr. 21. 17:53
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

7

Bocs, de nem fogok erről vitába szállni. Mérhetően rosszabbak matekban, a vegán étrenden lévő gyerekek IQ-ja mérhetően kisebb, stb.

2021. ápr. 21. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!