Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus étlapon sajtos...

Vegetáriánus étlapon sajtos ételek?

Figyelt kérdés

Tudom,több fajtája van a vegetarianizmusnak és más a veganizmus, na de nem lesz sértődés, ha sajtos, tojásos és halas ételek is felkerülnek a vegetáriánus étlapra?

Eskü a vegánt könnyebb volt összerakni...:D Segítsetek, légyszi

2021. márc. 26. 23:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Vegetáriánus nyugodtan ehet sajtot, tojást, bármilyen tejterméket. A vegán az nem.

Egyébként nekem úgy jön le, hogy ti esztek húst (nem bántás, de egy vegetáriánus vagy vegán tudja a kettő közti különbséget), akkor meg gondolom, húsos kaja is kéne. Nem lehet olyan étlap, amin van húsos, vega (ez nyugodtan lehet sajtos) és vegán étel is?

2021. márc. 26. 23:33
 2/19 A kérdező kommentje:

Oh, van mindenféle. Most kifejezetten a vegetáriánus részt írom, csaksosem vagyok 100%-ban biztos, hogy felkerülhet-e a sajt.

A vegán étlappal ilyen probléma nincs. :)

2021. márc. 26. 23:36
 3/19 anonim ***** válasza:
84%

a vegetáriánusok esznek sajtot, de halat már nem mindenki, azt inkább hanyagold

amúgy ha nem túl sok emberről van szó, szerintem nem kell nekik külön menü, a vegán ételek közül ők is válogathatnak

2021. márc. 27. 00:05
 4/19 anonim ***** válasza:
94%

hülyén fogalmaztam, szóval a vegán ételek közül a vegák is megehetnek mindent, így abból tudnak ízlésük szerint válogatni

így értettem, csak lehet félreérthetőre sikerült leírnom elsőre

2021. márc. 27. 00:07
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

A vegetáriánusok esznek tojást, tejtermékeket, de vannak persze irányzatok, akik nem. Alapvetően azonban esznek.

A halat viszont hanyagold ezen a részen, mert nem igazán tartozik hozzá (Én péládul nagyon unom, hogy mindig el kell mondanom, hogy nem eszek halat. A hal is hús, állat). Ha valaki mégis eszik, akkor mint mondtad, van húsos része az étlapnak, ott gondolom van hal, onnan tud választani magának.

2021. márc. 27. 06:18
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Vegetáriánusoknak tej, tojás, méz mehet.

Hal, zsír/zsírban sült ételek, hússal együtt főtt/sült ételek (pl. húsleves leve szószokban), zselatin viszont nem. Ezek nem tartoznak a vegetáriánus étrendhez, így ha ezekből készült ételt teszel az étlapra, azzal becsapod a vendéget.

Egyetértek az előzővel. Ha halas, húsos ételek is vannak az étlapon, és valaki megeszi ezeket, akkkr ő tud ebből választani. A vegetáriánusoknak inkább egy változatos vega/vegán választékot állíts össze.

2021. márc. 27. 06:43
 7/19 anonim ***** válasza:
88%

A sajt témához viszont tegyük hozzá, hogy amelyekben tejoltó enzim található, NEM vegetáriánus sajtok. A tejoltó enzim halott bocik bendőjéből származik. Tejoltó enzimmel készül pl a parmezán is. (Sajtot többféleképp lehet készíteni, ricottában, mozzarellában nincs ilyen. Létezik növényi oltó is, de az eredetvédett sajtok kizárják a használatát.) Annyi vegát nem ismerek, hogy tudjam ki mennyire ugrik erre, de szerintem jó dolog odafigyelni a sajtokra is.

A vegetáriánus semmi olyat nem eszik meg, amihez állatnak kellett meghalnia. A hal is állat (a tenger gyümölcsei is), szóval azt ne a vega kajákhoz rakd.

Mezei vegetáriánusként én nagyon örülök egy jól összeállított vegán menünek is. Attól függően, hogy kinek, minek, miért állítasz össze menüt, akár egy vegán menü is járható út lehet.

2021. márc. 27. 09:30
 8/19 A kérdező kommentje:
Haladni kell a korral, ilyen igények is vannak... :)
2021. márc. 27. 16:16
 9/19 Sunshinedoll ***** válasza:
90%
Vegetáriánus=vega étlapra mehet minden, ami nem hús vagy hal (mondjuk sosem értettem, a halat miért nem sorolják sokan a húsok közé). Vegánra semmi állati eredetű nem lehet (se méz, se sajt, tej, tojás, hal stb). Ez a különbség, és aki vegetáriánus vagy vegán, az tudja is a különbséget, szóval nem lesz megtévesztő sem az étlapon.
2021. márc. 27. 20:42
 10/19 anonim ***** válasza:
23%

Megkérdezzem? Áh, megkérdezem. Miért azok?

2021. márc. 28. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!