Mért választanak sokan vegán, hús és tejtermék utánzat termékeket úgy hogy ne vegánok?
Az megértem ha valaki vegán, vegetáriánus és keresi a régi megszokott ízeket vagy csak egy olyan ételt akar elkészíteni, amihez pl: tejföl szükséges és egy vegán utánzattal pótolja.
Viszont azt nem értem, hogy mért akar valaki vegán utánzatokat enni úgy hogy ezek növényi olajok keverékével készülnek amik sokkal egészségtelenebbek, sokszor jóval több kalóriát tartalmaznak emiatt, az ízük is teljesen más és állagra is szokszor.
Tehát az ilyen termékek mellett csak az a pozitívum, hogy vegánok, de akik ezzel nem foglalkoznak mért eszik ezeket?
Mondjuk kíváncsi. Vagy jobban ízlik neki.
Nem törvényszerű, hogy mindenkinek a tehéntej kell legyen a kedvence, egy nem vegánnak is lehet hogy pont jobban ízlik a kókusztej. Vagy valaki jobban szereti a szójavirsli ízét mint egy sertés vagy baromfi változatot.
Én nem vagyok se vega, se vegán, de nagyon szeretem a szejtánt és a tofut például. Biztos van, aki a szója egyéb formáit is szereti. Tejérzékenyeknek is jók a növényi tejhelyettesítők. Van, aki nem tejérzékeny, de a tejet egészségtelennek tartja, a növényi helyettesítőket jobbnak (abba ne menjünk bele, hogy ez így van-e, az a lényeg, hogy az illető ezt gondolja és ez alapján vásárol).
A vegetáriánusoknak szánt parizerpótlékok általában drágák, de ha valaki házilag készít hüvelyesekből hús helyettesítésére ételt, akkor olcsóbban jön ki, mint a hússal. Ez is szempont lehet. Vagy akár nem anyagi okból is akarhatja valaki csökkenteni (de nem teljesen megszüntetni) a húsfogyasztását.
Itt nem a rizstejre vagy szejtánra gondolok.
Pl.: tejfölt helyettesítő vegán tejföl, ami dupla annyiba kerül, fura az íze, dupla annyi kalória, mert tele van különféle növényi olajokkal így elég egészségtelen is.
Vagy vegán virlis ... stb...
Persze, nem a kipróbálásról beszélek hanem ha valaki gyakorta a vegán alternatívát választja.
Pl.: édesanyukám mindennap eszik sok húst, de van hogy egészségtelen vegán hús utánzatokat választ mert azt hiszi hogy “egészséges” mert hús nélküli.
Támogaton a vegán étkezést és szerintem jó is, de nem ezek a termékek. Viszont megértem ha egy vegán nyúl ezekhez, mert akar egy virslit vagy hamburgert enni.
Az átlag embernél is ha ki akarja probálni, de azt nem hogy ha érzi hogy rosszabb az íze és amúgy is eszik húst, abban a tudatban hogy “ez vegán szóval biztos sokkal jobban nekem” így gyakori felhasználó lesz.
"Pl.: édesanyukám mindennap eszik sok húst, de van hogy egészségtelen vegán hús utánzatokat választ mert azt hiszi hogy “egészséges” mert hús nélküli."
"abban a tudatban hogy “ez vegán szóval biztos sokkal jobban nekem” így gyakori felhasználó lesz."
Tessék, meg is válaszoltad a saját kérdésed: az illető úgy gondolja, hogy ami vegán, az egészségesebb. De ha tudod a saját válaszod a kérdésedre, akkor fölösleges megpróbálni másokkal kitalálni a gondolataidat. Értem én, hogy megerősítésre vágysz, de ha a válaszolók mást válaszolnak, akkor gondold át, hogy esetleg mégse neked van igazad.
Én egyszer vettem vegán sajtot, egyetlen okból, mert le volt akciózva 10p.re (Anglia)
Borzasztó volt ízre is és állagra is. Aki nem ehet mást annak biztos nagy segítség, de szerintem az is felháboríto hogy sajtnak nevezik ezeket.
Kóstoltam kókusz tejet, mert imádom a kókuszt, minden formában, de a kávé pl élvezhetetlen volt vele, magában sem finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!