Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok, nektek mennyi idő...

Vegánok, nektek mennyi idő volt amíg megszoktátok az étrendet és már nem kívántátok a húst, tejterméket?

Figyelt kérdés

Nyáron már próbáltam áttérni a vegán étrendre, de 3 hét után feladtam, annyira borzasztóan hiányoztak a sajtos meg húsos kaják..

Most elhatároztam hogy januártól újból belekezdek. Sok vegántól hallottam, hogy egy idő után már nem kívánják a húst, nem is esik jól. Nektek mennyi idő kellett ehhez?

2020. dec. 21. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
18%

Ez sose múlik el, emiatt vannak a szója, szejtán, vegán sajt stb készítmények, receptek.

Az viszont kb 3-4 hónap, mire az orrod elkezdi érezni a hús, a tojás, a tej igazi szagát.

A hús, különösen a disznó, bárány és a nyers csirke orrfacsaró tud lenni.

A tojásnak tyúksźar szaga van, a tejnek meg savanykás...

2020. dec. 21. 14:04
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
En minden fozesnek ugy kezdek neki, hogy elobb felreteszem az elveimet es majd kaja utan ujra vegan leszek a kovetkezo fozesig :) Igy siman ki lehet birni.
2020. dec. 21. 14:06
 3/9 anonim ***** válasza:
13%
Hogy lehet bírni? 3 napig nem ettem húst, majd a negyedik naptól olyan gyenge voltam mint a harmat. Konkrétan ko voltam. Hogy lehet leszokni a húsról?
2020. dec. 21. 15:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Én egyébként fizikailag nem éreztem semmi rossz tünetet, sőt, igazából jobb lett a közérzetem, habár ezt lehet h csak bebeszélem magamnak.

Viszont pszichológiai szempontból, pár hét után képtelen voltam nézni, ahogy valaki megeszik egy sajtos pizzát, rántott húst vagy bolognai makarónit.. Egyszerűen ha megéreztem az illatát alig bírtam ellenállni.

2020. dec. 21. 17:58
 5/9 Sunshinedoll ***** válasza:
95%

Bár én nem hirtelen lettem vegán, onnantól kezdve, hogy eldöntöttem, nem eszek ilyeneket, nem is kívántam. Előbb a tejterméket (kivéve sajtot), aztán a húst, végül a sajtot is elhagytam.

Egyszerűen számomra már nem "étel" az állati eredetű kaja, nem gondolok rájuk ételként, így nem is hiányzik.

Esetleg próbáld meg te is fokozatosan. Vagy ha nagyon nem megy, akkor iktass be csak vegán napokat a hetedbe, már az is sokat számít pl. a környezet szempontjából.

Ilyen húspótló kajkat se nagyon fogyasztok, mint szejtán szója, meg mittudomén.

2020. dec. 21. 19:33
 6/9 A kérdező kommentje:

#5-ös köszi a választ! Lehet h megpróbálkozom ezzel. Már amúgyis így csinálom, h nem mindennap eszem húst. Kb heti 2-3-szor szoktam csak húst meg tejterméket enni.

Fokozatosság szempontjából hogyan érdemes haladni? Érdemes lenne először mondjuk heti 1 nap ennék csak állati eredetű ételt, szóval ne vessek neki véget még azonnal?

2020. dec. 21. 20:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon gyorsan ment, azt hiszem 1-2 hét volt, de kőkemény elhatározás előzte meg, mert iszonyú sokkhatás ért előtte. Szóval így könnyű volt, a sokkhatás miatt a lelkiismeretem nem engedte egyszerűen, és azóta sem hiányzik. Már undort is érzek a hús láttán.
2020. dec. 21. 20:17
 8/9 Sunshinedoll ***** válasza:

#6 Ahogy neked a legjobb, nincs rá recept. Akár azt is csinálhatod, hogy először csak a húst, pár hónapra rá a tejterméket stb. Nekem nagyon kényelmes volt így, bár nekem tejtermék kapcsán azért egészségügyileg is váltanom kellett, így az nekem extra mozgatórugó volt.

Vagy heti 1-2 állatmentes nap a héten, ilyesmit tudok elképzelni. Szerintem a legjobb étrend és módszer az, amit következetesen és tartósan tudsz csinálni. Ha tényleg érdekel a vegán életmód, akkor szerintem nem lesz gond, ha meg megkíánsz ezt-azt, már az is sokat jelent, ha kevesebb állati eredetű élelmiszert eszel.

2020. dec. 21. 20:21
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólóval!

Sokan havi 2-3 alkalommal esznek húst, őket hívják flexitáriánusoknak, ami rugalmas vegetáriánust jelent. Van mindenféle irányzat, húsmentes hétfő, vagy van aki csak halat eszik, vagy csak csirkét, mert azokat "kevésbé sajnálja".

Csináld úgy, ahogy neked tartható, haladj a saját léptékedben!

Közben keresd a megfelelő alternatívát arra, amit megkívánsz, tudom drága, de ha egy hónapban egyszer veleszel vegán rántotthúst, az talán belefér, és talán pótolja ami pszichésen hiányzik épp neked, ilyesmikre gondolok. Ha megkívánsz valamit, de nem találsz rá jó alternatívát, érdeklődj bátran, guglizz :)

2020. dec. 21. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!