Tarhonyáshúshoz a tarhonyát megszoktátok piritani?
Figyelt kérdés
2017. aug. 13. 09:24
2/6 anonim válasza:
edényben kb. 5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk, és kb. 0,5 l vízzel felengedjük, majd ízesítjük (ételízesítő vagy só). Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük. Kb. 10-15 perc múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult(pörköltre főzött) húst, aminek azért még legyen szaftja.
4/6 anonim válasza:
Igen, mindig megpirítom.Így lesz színe, íze, tartása.
Pirítás nélkül szerintem csak főtt tészta állaga lenne.
6/6 anonim válasza:
ízlés kérdése sztem. ha pirítod kicsit keményebb lesz,és sötétebb. alapvetően arra kell ügyelni,hogy ne kevergesse az ember a tarhonyat,és amikor elfötte a levét,akkor állni kell hagyni legalább fél órát fedő alatt.Esetleg amikor már kicsit hült akkor nagyon óvatosan fellazítani,valami fémevőeszközzel pld villa,hogy ne álljon egybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!