Főzés elött a rizst megszoktátok mosni?
Nem, úgyis hőkezelem. A mosással csak a mechanikai koszt mosnám ki. Maximum a nem annyira jó minőségűt, ami nagyon lisztes.
Mindig pirítom a rizst, mert nekem akkor lesz jó pergős, 2 szeres vízzel főzöm, felszínéig ér a folyadék amikor elzárom, tetakarva 20 percet hagyom.
Amúgy nagyon nem szeretem, ezert finnyás is vagyok rá, ha nem "tökéletes" meg sem eszem. Szerencsére 1 kezemen meg tudom számolni hányszor nem sikerült, pedig így is minden héten készítek, mert változatosan próbálok főzni.
(Ahol dolgoztam étteremben ott sem mosták, se a rizsfőzőbe szántat, sem a tűzhelyen készítettet, ezutóbbit pirították ott is)
jártam szinte mindenféle élelmiszeripari üzemben (szakmámból kifolyólag) mégsem mosom
(de fagyasztott zöldbabot képtelen vagyok megenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!