Darált húst használat elött megszoktátok mosni?
Anyósom megszólt mert amikor kibontom a vákum csomagolt dobozból a darált húst szüröbe teszem ,és folyamtosan enged rá vízet igy kicsit átöblitem majd jól lecsöpögtetem..
Tényleg hülye vagyok ??
Darált húst nem szoktam, a többit igen, a tojást is, ha hazahozom egyenként elmosom el berakom egy műanyag dobozba, nem a saját karton dobozába teszem vissza. Egyébként ritkán veszek darált húst, itthon darálom, van olyan aprító ami direkt húsdarálásra is jó, ajánlom neked is, így tudod szabályozni mennyi zsiradék legyen a darált húsban. Meg tudod mi van benne legalább... Ami nekem van aprító az multifunkciós, botmixert is tudok rá csatlakoztatni meg habverőt is, 3 évvel ezelőtt volt kb. 15 ezer forint (nagykapacitású)
Általában lapockát keverek combbal (ha disznó, marhánál is comb és lapocka, ergo egy kicsit szárazabb húst keverek egy kicsit zsírosabbal)
És a szűrőt hogy a frászba mosod ki utána??A kis húsdarabok meg a za sok zsír beleragad, brrr, gusztustalan!
Én minden egyéb húst megmosok, mert nekem is fontos a higiénia, de darált hús mosására még nem vetemedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!