Almás pitéhez az almát megszoktátok hámozni?
* meg szoktátok hámozni
Ha az igekötő az ige ELŐTT áll, EGYBEÍRJUK: bemegy, leír, felkel, átnéz, összeszed.
Ha az igekötő az ige UTÁN áll, KÜLÖNÍRJUK: megy be, ír le, kel fel, néz át, szed össze.
Ha az igekötő és ige KÖZÖTT szerepel még egy szó (jövő idő jele, segédige vagy egyéb), akkor is KÜLÖNÍRJUK: be mer menni, ír majd le, fel akar kelni, át szeretné nézni, össze fogja szedni.
Van aki igen, van aki nem. Én sokkal jobban szeretem hámozott almával, szerintem a nagy többség így készíti.
U.i.: Utolsó! "egybe írjuk", "külön írjuk" helyesen.
Igen, meg szoktam hámozni az almát, de csak azért, mert a hullott almákat használom sütemények készítéséhez.
Egyébként nem szükséges, és a magas rosttartalma miatt egészséges is héjával együtt lereszelni.
Régebben héjastól csináltuk, de hámozva könnyebb reszelni.
Meg vagy tizenöt éve nem vesszük az almát, hanem terem, így nem gond a pocsékolás. (A héj meg a csutka egyébként is megy a cefrébe.)
Sőt, mostanában már nem is reszeljük, hanem forgácsoljuk. (Azaz, egy tekerős kézi készülékkel vékony kis szeletkéket vágunk le a 4-8 felé darabolt almáról.)
Fele munka, és a végeredményben nem lehet észrevenni.
Párolás nélkül jobban szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!