A bolti almák tényleg annyira vegyszeresek, hogy nem elég simán megmosni, hanem le kell hámozni róla a héját?
Azzal sem érsz el sokat...
Ha egy alma nem vegyszeres, hanem az udvaron a fáról téped le, és beleharapás után leteszed az asztalra, akkor fél, 1 óra múlva be fog barnulni (vagy még hamarabb...)
A boltban vásárolt alma 2 nap múlva sem barnul meg, hisz tele van vegyszerrel.
Tehát hiába pucolod meg, az nem fog megmenteni a vegyszerfogyasztástól.
Nem vegyszer van benne, hanem etilén gáz, ami ártalmatlan.
Az almákat hűtőházakban tárolják, klimatizált pollen és penészspóra szűrt etiléngázzal dúsított levegőben.
Ettől szép piros lesz, és mivel a levegő csírátlanított tovább eláll.
Ha vegyszerrel lenne szennyezve a NÉBIH bezúzná...
Mondvacsinált okkal így is bezúzzák, ha nagyon lemenne az ára, mert túl sok kerül be a magyar piacra, hiszen ha valami szinte ingyen van, azt adóztatni sem lehet, de a költségszámlákat benyújtják utánna az "ügyes" válllakozók.
Nem vegyszeres.
Ez a bebarnulás is hülyeség, amit valaki írt. Nincs olyan alma, ami nem barnulna be. És még rengeteg gyümölcs is ugyanígy bebarnul.
A héját szokták bekenni valamivel, hogy szép fényes legyen. De ilyet se nagyon láttam mostanában, pár éve volt nagyon "divat". Ezt elég nehéz lemosni és egyszerűbb meghámozni inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!