Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csiperkegombáról le kell...

Csiperkegombáról le kell húzni a héját, vagy elég akár megmosni?

Figyelt kérdés
2016. okt. 20. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Hát ez elég megosztó.. Én leszedem mindig ... De van aki csak megmossa és kicsit áttörölgeti .
2016. okt. 20. 13:12
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Elvileg elég megmosni. De én pucolom.
2016. okt. 20. 13:17
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Nehezen emészthető,de maga,a gombatest sem emészthető könnyen. Emiatt én leszedem. De pl.erdei gombáról nem szoktam leszedni.

Ha higiéniai szempontból kérded: folyó vízben héjastól is át tudod öblíteni,csepegtetni, leitatni a nedvességet.

(Gombát áztatni nem szabad.)

2016. okt. 20. 13:21
 4/11 anonim ***** válasza:
77%
Se lehéjázni, se lemosni nem szoktam.
2016. okt. 20. 13:28
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Ha nagyon szép, nagyon friss gombám van, azt csak mosom. Ha nem annyira, vagy ha nagyon nagyok a gombák akkor pucolni szoktam.
2016. okt. 20. 13:43
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell. Le lehet húzni, de aki nem akarja, az rajta hagyja. Baja biztos nem lesz tőle.

Én általában kisebb, teljesen zárt gombát szoktam venni, arról nem húzom le, csak a nagyobbakról, öregebbekről, amik szinte ledobják magukról a héjat.

2016. okt. 20. 13:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sem megmosni, sem a bőrét lehúzni nem szoktam . Papírtörlővel áttörölgetem, a földes részt levágom.

Lehetőleg zárt kalapú gombákat veszek. Szerintem a gombának az íze a héjában van, mosáskor pedig vízet szív magába. Ha mégis meg kell mosnom azt az utolsó pillanatra hagyom, hogy a lehető legkevesebb ideig legyen vizes.

2016. okt. 20. 16:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A friss, hibátlan gombának nem kell lehúzni a héját, szerintem mosni sem kell, csak áttörölni.

Ha mégis mosni akarod, akkor a tenyeredbe fektetve, a kalappal felfelé engedj rá egy kis vizet és simítsd át, úgy, hogy a spóratartó lemezkés oldalát ne érje víz.

2016. okt. 20. 16:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A gomba szennyezettségétől függően van, hogy csak leöblítem, de tényleg csak felhasználás előtt. Ha nem muszáj nem mosom, a héját sem húzom le, csak papírtörlővel megtörölgetem.
2016. okt. 20. 16:20
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Minden szokás kérdése. Bárki bárhogy készíti elő a gombát, a végeredményen nem lehet jelentősen észrevenni. Kivéve az áztatást, ami valóban nagyon sokat ront, sőt teljesen elrontja a gomba élvezeti értékét.

Tégy belátásod szerint, vagy válassz a sok válasz közül egy szimpatikusat.

2016. okt. 20. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!