Csiperkegombáról le kell húzni a héját, vagy elég akár megmosni?
Nehezen emészthető,de maga,a gombatest sem emészthető könnyen. Emiatt én leszedem. De pl.erdei gombáról nem szoktam leszedni.
Ha higiéniai szempontból kérded: folyó vízben héjastól is át tudod öblíteni,csepegtetni, leitatni a nedvességet.
(Gombát áztatni nem szabad.)
Nem kell. Le lehet húzni, de aki nem akarja, az rajta hagyja. Baja biztos nem lesz tőle.
Én általában kisebb, teljesen zárt gombát szoktam venni, arról nem húzom le, csak a nagyobbakról, öregebbekről, amik szinte ledobják magukról a héjat.
Sem megmosni, sem a bőrét lehúzni nem szoktam . Papírtörlővel áttörölgetem, a földes részt levágom.
Lehetőleg zárt kalapú gombákat veszek. Szerintem a gombának az íze a héjában van, mosáskor pedig vízet szív magába. Ha mégis meg kell mosnom azt az utolsó pillanatra hagyom, hogy a lehető legkevesebb ideig legyen vizes.
A friss, hibátlan gombának nem kell lehúzni a héját, szerintem mosni sem kell, csak áttörölni.
Ha mégis mosni akarod, akkor a tenyeredbe fektetve, a kalappal felfelé engedj rá egy kis vizet és simítsd át, úgy, hogy a spóratartó lemezkés oldalát ne érje víz.
Minden szokás kérdése. Bárki bárhogy készíti elő a gombát, a végeredményen nem lehet jelentősen észrevenni. Kivéve az áztatást, ami valóban nagyon sokat ront, sőt teljesen elrontja a gomba élvezeti értékét.
Tégy belátásod szerint, vagy válassz a sok válasz közül egy szimpatikusat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!