Miért tilos megmosni a gombát?
Ezt most olvastam a neten. Több helyen utánanéztem, és mindenhol ezt írja, arról viszont nem esik szó miért, és mi lehet a következménye, ha mégis megmosod.
Mi eddig mindig megmostuk (anyukám is, az ő anyja is, én is megmosom), meghámoztuk, spóratartókat kikapargáltuk, , soha nem lett tőle semmi bajunk, 2-3 napig is vígan elállt a hűtőben.
Számomra ez a "hír" nagyon furcsa, ti hogy szoktátok csinálni?:)
nem tilos megmosni, csak fölszív rengeteg vizet
én nem mosom és nem hámozom, vizes szivaccsal vagy ruhával áttörlöm
Megpucolom, gyorsan megmosom, majd egy konyharuhával kicsit megtörölgetem
A miértet én sem tudom :P
nem tilos megmosni. ha nagyon tőzeges vagy vagy más szerves anyag van rajta, a száraz törölgetés kevés.
levágni a fölös részket a tönk alján és egy gyors öblítés még elmegy.
az áztatás nem ajánlott, mert valóban sok vizet fölszív.
Folyó víz alatt meg szabad mosni,csak áztatni nem szabad,mert megszívja magát vízzel,és veszít az aromájából.
26/N
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz:) Áztatni nem szoktuk.
A spóratartók kikaparását egy főszakács barátunk ajánlotta évekkel ezelőtt, így sokkal tovább eláll, így pl. 3.napon is meg lehet enni, nem lesz tőle semmi bajunk:) Ezért csináljuk így.
Ha termesztett csiperke, laska, akkor felesleges bevizezni.
Ha erdei, akkor belefér egy öblítés, szűrőkanálban.
Ha esetleg kórokozó lapul benne, a főzéskor elpusztul.
A kalap "héját" soha nem szedem le, rengeteg ízanyagot kidobsz vele.
De hát ízlések és pofonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!