Milyen ételeket lehet lefagyasztani? Van, amit tilos?
Figyelt kérdés
Most hallottam, hogy a bepanírozott húst is le lehet fagyasztani. Eddig csak a húsos levesekről hallottam. Állítólag a megfőzött töltött káposztát is le lehet.
Ti miket szoktatok így eltenni későbbre?
2009. júl. 14. 11:04
1/8 anonim válasza:
kenyeret is le lehet fagyasztani!
2009. júl. 14. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Alig van olyan étel, amit nem lehet lefagyasztani, csak némelyik felolvasztás után nem lesz finom.
2009. júl. 14. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
én fagyasztok hús levest, bab levest, pörköltet, székelykápit, töltött kápit, előre bepanírozott húst, paradicsomos gombócot, hirtelen ennyi jut eszembe. Amit sosem szoktam lefagyasztani az a nyers darált hús, mert azt tanultam azt nem lehet.
2009. júl. 14. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Én a nyers darálthúst is leszoktam,soha semmi baja nincs,csak rövidebb az eltarthatósági ideje,min t a többi húsnak.Szinte minden ételt lefagyasztok,a leveseket is.Ezeket dobozba teszem,igy nem folyik ki .Tojásfehérjét is le lehet fagyasztani,kiengedés után fel lehet verni.Sőt az egész tojás is fagyasztható.Ami nem jó,az a krumpli és a főzelékek.Megehetők ugyan,de nem olyan jók,mint a friss.A rántott húst készen is lefagyaszthatod,ha nem ragaszkodsz a ropogós panírhoz.De sült húst,vagy fasírozottat is tartok a fagyasztóban.Ha hirtelen kell,csak a körítést kell megfőznöm.Tarhonyát,rizst is szoktam és a mikróban melegítem fel.
2009. júl. 14. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Töltött káposztát rendszeresen fagyasztok, darált húst is, csak valóban rövidebb ideig és a hűtőben engedem ki, előző este előveszem és átteszem a normál hűtőrészbe. Tapasztalataim szerint nem lesz jó minősége a túrónak, mascarponénak, a sovány sajtoknak. Tejfölös ételt sem szoktam fagyasztani, inkább a nélkül főzöm és csak a felhasznált adagokba teszek tejfölt, viszont tejföl magában fagyasztható, főleg a 20 %-os. Gombát nyersen nem szeretek fagyasztani, mert "gumis" lesz, de hagymán átsütve már fagyasztható.. a csuda érti! :o)
2009. júl. 14. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Én is szinte minden főtt ételt fagyasztok, nyers húst és friss zöldségeket, gyümölcsöket.
Aminek az íze nem tettszett felengedve: pl. a levesben főtt krumpli, répa, főzelék és a főtt tészta, galuska.
2009. júl. 14. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszaitokat és a tanácsokat!
Sok újat tudtam meg most.
Ki is próbálom a panírozott hússal, mert ma olyan nagy volt az adag, hogy nem sütöttem ki mindet.
Mégegyszer köszi!
2009. júl. 14. 15:16
8/8 anonim válasza:
Zöldségféléket is lefagyaszthatsz panírozva, nem csak húst, patisszont, cukkinit, padlizsánt pl. Ezesetben arra kell ügyelned, hogy panírozás után maradjanak még kint (akár a konyhapulton lefedve) néhány órát, esetleg egy éjaszakát is, hogy kicsikát megszikkadjanak, felengedéskor aztán nem szotymósodnak össze. Ha bepanírozott dolgot fagyasztasz, arra még vigyázz, hogy ne tapadjanak szorosan egymáshoz a fagyasztózacsiban, mert annak is kellemetlen lehet kiengedéskor a végeredménye.
A húsleveseket átlalában a belefőzött zöldség nélkül érdemes fagyasztani, később akár erőlevesként felhasználni, mert a zöldség felengedéskor elpuhul, nem olyan gusztusos az állaga, mint a frissen belefőzöttnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!