Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért tilos megmosni a gombát?

Miért tilos megmosni a gombát?

Figyelt kérdés

Ezt most olvastam a neten. Több helyen utánanéztem, és mindenhol ezt írja, arról viszont nem esik szó miért, és mi lehet a következménye, ha mégis megmosod.

Mi eddig mindig megmostuk (anyukám is, az ő anyja is, én is megmosom), meghámoztuk, spóratartókat kikapargáltuk, , soha nem lett tőle semmi bajunk, 2-3 napig is vígan elállt a hűtőben.

Számomra ez a "hír" nagyon furcsa, ti hogy szoktátok csinálni?:)


2011. júl. 19. 17:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
köszi a választ, egy újabb ismerettel lettem gazdagabb:))
2011. júl. 19. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim válasza:
Én sosem mosom meg. Felfőzöm mindig sós/borsos vízben hámozás után, majd lecsepegtetem. Ezután teszem csak bele ételbe. Ha van felesleg, akkor főzés után le lehet fagyasztani és elég sokáig eláll.
2012. jan. 19. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet:)
2012. jan. 19. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!