Ha whiskey kólát kérek megszokták kérdezni mivel/milyent?
A helyi kocsmákban 400 a kicsi,650 a nagy.
Meg szokták kérdezni.
Ha rám hallgatsz akkor Pepsit kérsz Jim Beammel. Ha kiskorú vagy akkor Coca Colával kérjed a Pepsit.
1: meg szokták kérdezni, de ha nem, kérdezd meg, hogy miből tudja adni.
2: szerintem burbonből finomabb a whiskey-kóla
3: Coca + Jim Beam - nekem ez jött be. Tekintve, hogy közös cég gyártja és a kettőt együtt is árulják, akár előre keverve, ők ezt már eléggé kifejlesztették :)
4: az ára nem abból áll, amibe nekik kerül, hanem bele rakják a hasznukat.
Teszkóban pl 460, de ebben amerikai kóla van, nem a magyar, ezért ilyet keverni itthon nem tudsz :)
Jim Beam Bourbon Whiskey & Cola alkoholos üdítőital 4,6% 330 ml
Nem ugyan az, de nagyon hasonló. Helyben szokták kikeverni. Főleg, hogy néhány helyen kólagép van és nem palackból töltik. Ráadásul az arányai sem mindenhol azonosak!
2.5 dl-s pohárba 0.3 dl burbont szoktak belerakni, majd felkólázzák akkor 4.8-ra jön ki, kicsit erősebb. 5dl/.6dl-vel.
3 dl pohárba 0.3dl-t tesznek bele és 5dl-be a 0.5dl-t, akkor 4.0-ra jön ki, az gyengébb.
Én 1 üveg Jim Beam-hez (70dl) 3 üveg kólát (5.25dl) szoktam keverni, ami 4.7-re jön ki. Ami megint picit erősebb, de nem számottevően. Persze nem mindenki akkora alkesz, hogy megigyon 6 liter burbon-kólát, de szalonna sütésnél el szokták fogyasztani a résztvevők. :)
Haverom átjött és azt mondta, hogy 2-8-ba szokta keverni.
0.5dl viszki, 2dl kóla, az úgy 8%-os. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!