Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mért választanak sokan vegán,...

Mért választanak sokan vegán, hús és tejtermék utánzat termékeket úgy hogy ne vegánok?

Figyelt kérdés

Az megértem ha valaki vegán, vegetáriánus és keresi a régi megszokott ízeket vagy csak egy olyan ételt akar elkészíteni, amihez pl: tejföl szükséges és egy vegán utánzattal pótolja.

Viszont azt nem értem, hogy mért akar valaki vegán utánzatokat enni úgy hogy ezek növényi olajok keverékével készülnek amik sokkal egészségtelenebbek, sokszor jóval több kalóriát tartalmaznak emiatt, az ízük is teljesen más és állagra is szokszor.

Tehát az ilyen termékek mellett csak az a pozitívum, hogy vegánok, de akik ezzel nem foglalkoznak mért eszik ezeket?

2021. ápr. 7. 12:48
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
89%

"Itt nem a rizstejre vagy szejtánra gondolok."

Miért, mi a különbség?

"Pl.: tejfölt helyettesítő vegán tejföl, ami dupla annyiba kerül, fura az íze, dupla annyi kalória, mert tele van különféle növényi olajokkal így elég egészségtelen is.-"

A mandulatej a tehénkéjét helyettesíti, dupla vagy tripla annyiba kerül, sokak szerint fura íze van. Én szeretem. És?

2021. ápr. 7. 14:11
 12/39 anonim ***** válasza:
94%
Mert más. A kókusztejszínt lehet tejszín-helyettesítőnek használni, de alapvetően más íze van mint az állati tejszínnek, és egyes ételekhez (például thai ételekhez) az előbbi jobban illik. A zöldségfasírt, falafel működik húsgolyó helyett ha vegán vagy, de máshogy fűszerezik, más az íze mint a marhahúsnak, és vegánságtól függetlenül is -szerintem- finom. A tofu egy tök jó proteinforrás vegánoknak, de van egy csomó kínai recept ami nem a nem állati eredete, hanem az íze, állaga, krémessége miatt használja, akár húsos ételekbe is. Illetve van aki egyéb diétát követ amibe jobban beleillenek - laktózérzékenyeknek hiába több kalória a mandulatej kénytelenek azt inni, mert a tehéntejet nem bírják, egyes betegségek esetén javasolt a húsfogyasztás csökkentése, de akár környezetvédelmi okokból is akarhatja valaki csökkenteni a húsfogyasztását annak ellenére hogy nem tud/akar vegán lenni.
2021. ápr. 7. 14:11
 13/39 anonim ***** válasza:
91%

Én a tofut pl azért, mert a sima húsok nagyrészét nem bírom megemészteni, nagyon fáj tőle a gyomrom (pörköltből is csak a szaftot eszem meg, sült húst nem, stb.), viszont ezzel tudom helyettesíteni.

Nyilván nem olyan, persze, viszont volument ad az ételnek és ki sem készülök tőle :)

2021. ápr. 7. 14:39
 14/39 anonim ***** válasza:
88%

Más: hogyha allergiás vagy a tejfehérjére, akkor vagy teljesen mellőzöl mindent, ami azt tartalmaz és pl egy tejfölös lángost nem tudsz megenni, vagy keresel vegán opciót.

Egyébként én is a növényi tejeket részesítem előnyben, mert az állati eredetűtől puffadok/hasam megy. És, igen, lehet kapni laktáze enzimkészítményt, de köszi, nem akarok feleslegesen ilyesmiket szedni.

2021. ápr. 7. 14:42
 15/39 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező!

Mindenkinek más az ízlése, ami neked undorító, az másnak a kedvenc étele.

2021. ápr. 7. 14:48
 16/39 anonim ***** válasza:
28%
A növényi olajról már csak ha logikusan belegondolnád tudnád, hogy kevésbé egészségtelenebb, mint az állati zsír, tudod, az szilárd szobahőn. Na mi következik ebből? Jah hogy nincs meg az alap tudásod ehhez? Sejtettem
2021. ápr. 7. 15:24
 17/39 anonim ***** válasza:
25%

16 inkább maradtál volna csendben.

Semmi nem következik abból hogy a zsír szilárd. Inkább olvass utána miért fontos a szervezetnek

2021. ápr. 7. 15:32
 18/39 anonim ***** válasza:
4%
:D annak, aki cseppet sem ért a biológiához vagy úgy bármihez is, annak persze, hogy nem következik semmi sem belőle. De ne említsd magad egy napon azokkal, akikbe szorult némi értelem és tudják a biológia alapjait. Te nem tartozol ide. Tudom ajánlani speciel Ádám Veronika - orvosi biokémia könyvét, ez tudod egyetemen egy könnyed délutáni olvasmány, talán így a kis fejecskédben gyullad egy kis fény
2021. ápr. 7. 15:38
 19/39 anonim ***** válasza:
13%

Alkalmazkodnak a jövőhöz.

10-20 év és nem lesz hús.

2021. ápr. 7. 15:42
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alapvetően azok vesznek ilyen termékeket, akik kicsit egészségesebbre akarják formálni az étrendjüket. Vagy a másik, hogy valaki szereti, vagy véletlen olyat vett és bevált. Kókusz és mandula tejet én is szoktam venni pl, gyümölcsturmixokhoz. Mást nem nagyon tudok elképzelni, hogy valaha megvennék, főleg mert nem vagyok vegán és többnyire drágábbak is ezek a termékek. A tejszín, tejszínhab, tejföl és a további tejtermék utánzatokat, mint pl a finomföl ne soroljuk ide, mert azokat egyértelműen azért veszik az emberek, mert olcsóbb.
2021. ápr. 7. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!