Ezek a parmezánhoz nagyon hasonló sajtok vegetáriánusok? Grana Padano, Gran Castelli
Tudom, hogy a Parmezán nem vegetáriánus, mert fiatal borjúk gyomrából származó oltóanyagot használnak hozzá.
De így van ez a többi hasonló jellegű, sokak szemében vele összekeverendő kemény sajttal is?
Sajnos nem találok erről semmi információt.
#1: frappáns válasz! :))))
a kérdezőnek: minden sajthoz használnak oltóanyagot - ezek a DOP és DOC "híres" sajtok pedig nem térhetnek el az ősi recepttől: azaz a nevezett oltóanyagtól.
Lehet, hogy léteznek olyan sajtok is, amiket pl. galajjal oltják - de ilyet a nagyok között nem fogsz találni.
folytatom: itt egy német cikk
Itthon is csak házi sajtkészítésről hallottam tejoltó galajjal.
Nyugodtan ehetted, hisz nem minden darab sajt oltásához vágnak le egy borjút, hanem a már meglévő sajttal oltják be a következőt.
Már kész joghurtból lehet oltani a tejet joghurtnak, és a pék sem kezd el minden nap kovászt csinálni, csak eteti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!