Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mért választanak sokan vegán,...

Mért választanak sokan vegán, hús és tejtermék utánzat termékeket úgy hogy ne vegánok?

Figyelt kérdés

Az megértem ha valaki vegán, vegetáriánus és keresi a régi megszokott ízeket vagy csak egy olyan ételt akar elkészíteni, amihez pl: tejföl szükséges és egy vegán utánzattal pótolja.

Viszont azt nem értem, hogy mért akar valaki vegán utánzatokat enni úgy hogy ezek növényi olajok keverékével készülnek amik sokkal egészségtelenebbek, sokszor jóval több kalóriát tartalmaznak emiatt, az ízük is teljesen más és állagra is szokszor.

Tehát az ilyen termékek mellett csak az a pozitívum, hogy vegánok, de akik ezzel nem foglalkoznak mért eszik ezeket?

2021. ápr. 7. 12:48
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
70%

Pár száz évvel ezelőtt is elhangzott az a mondat, hogy "a feketék soha nem lesznek szabadok. A fehérek biztos nem fognak lemondania a rabszolgáikról. Ja, és a nőknek sem lesz soha szavazati joguk."

Nem a veganizmus mellett érvelek, csak elég vicces kijelenteni, hogy a világ hogy fog vagy nem fog változni hosszú távon.

2021. máj. 7. 13:39
 32/39 anonim ***** válasza:
50%

#31 ez szerintem teljesen más téma. Nem szabadhatod meg, hogy ki mit akarjon enni. Mert ehhez emberileg nincs jogod. Ugyanígy az autóhasználat sem fog soha megszűnni, azon belül is a benzin, amíg valakiknek anyagi érdeke van belőle.

És rabszolgatartás/éhbérért dolgoztatás a mai világban is van, sőt, az emberiség nagy része így él.

2021. máj. 7. 14:30
 33/39 anonim ***** válasza:
68%

"Nem szabadhatod meg, hogy ki mit akarjon enni."

De érted, ez a vicces - régen úgy voltak vele, hogy nem szabhatod meg, ki milyen rabszolgát akar tartani.

Pont erről ír a 31-es...

2021. máj. 7. 14:33
 34/39 anonim ***** válasza:
Köszi 33-as. Igen, pontosan erről írok. A rabszolgákban is volt pénz régen, lásd a rabszolga piacokat az ókori Rómában. Egyébként lehet, hogy tényleg soha nem lesz vegán a világ, ez a valószínűbb, de nem azért, mert "nem szabhatod meg az embereknek, hogy mit akarnak enni". Mert egyszerűen nem így működik a világ, hogy meg lehessen mondani, hogy mi fog történni a hosszútávú jövőben. Persze, hogy van ma is rabszolgatartás/éhbérért dolgoztatás, de nem úgy, ahogy régen. Ha nem érzed a különbséget a jelenlegi kizsálmányolás és a pár évszázaddal ezelőtti dolgok között, akkor nincs értelme erről beszélnünk.
2021. máj. 7. 14:45
 35/39 anonim ***** válasza:
0%
#33 szerintem értelmetlen azon vitatkozni, hogy mi lesz évtizedek meg évszázadok múlva🤣Egyikünk sem tudhatja. Én így gondolom, te meg úgy. Tartsd tiszteletben, hogy másnak joga van mást véleménnyel lennie a világról. Ezt utálom amúgy a vegákban, hogy a 90%-uk rá akarja erőltetni másokra is a nézeteit. Mint a Jehova tanúi meg a melegfelvonulós népek. Ahelyett, hogy élni hagynának másokat, nekik muszáj ellenszenvesen ráerőszakolni másra a nézeteiket. Aztán csodálkoznak, ha épp az ellenkezőjét érik el annak, amit akarnak...
2021. máj. 7. 14:48
 36/39 anonim ***** válasza:

Ezt biztos, hogy nekem szántad? Sehol nem írtam, hogy legyen más a véleményed, sehol nem erőltettem semmit. Még csak vegán se vagyok.

Hol és mit erőszakoltam rád pontosan?

2021. máj. 7. 14:51
 37/39 anonim ***** válasza:
Bocsi, az az előttinek szántam.
2021. máj. 7. 14:52
 38/39 anonim ***** válasza:

Ki akart rád erőltetni bármit is? Te jöttél azzal, hogy a férfiak soha nem fognak lemondani a húsról. Amúgy régen rossz, ha valaki a húsevésben méri a férfiasságot. Az előtted válaszoló nyilvánvalóan csak viccelt.

De ha egy kicsit elgondolkodunk és azt feltételezzük, hogy tényleg a veganizmus a helyes út, akkor nem érthető, hogy miért terjesztik? Annak idején a vegánokhoz hasonlóan kiröhögték azokat a hülyéket is, akik szabadságot akartak adni a feketéknek, meg jogokat a nőknek. Ők is rá akarták erőltetni a nézeteiket másra. A történelem összes komoly jogi és szemléletbeli változása úgy jött létre, hogy az új rend hivői "ráerőltették" az akaratukat a réginek a hivőire.

2021. máj. 7. 14:54
 39/39 anonim ***** válasza:

Tehát nekem szántad. Neked nem megy az értő olvasás?

Én: "Nem a veganizmus mellett érvelek, csak elég vicces kijelenteni, hogy a világ hogy fog vagy nem fog változni hosszú távon."

Te: Ne erőltessem rád a vegánságot.

2021. máj. 7. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!