Mért választanak sokan vegán, hús és tejtermék utánzat termékeket úgy hogy ne vegánok?
Az megértem ha valaki vegán, vegetáriánus és keresi a régi megszokott ízeket vagy csak egy olyan ételt akar elkészíteni, amihez pl: tejföl szükséges és egy vegán utánzattal pótolja.
Viszont azt nem értem, hogy mért akar valaki vegán utánzatokat enni úgy hogy ezek növényi olajok keverékével készülnek amik sokkal egészségtelenebbek, sokszor jóval több kalóriát tartalmaznak emiatt, az ízük is teljesen más és állagra is szokszor.
Tehát az ilyen termékek mellett csak az a pozitívum, hogy vegánok, de akik ezzel nem foglalkoznak mért eszik ezeket?
Én rosszul vagyok a tejtől és gyűlölöm is az ízét, így növényi tejeket vásárolok, és az alkalmankénti sajton kívül növényi alapú "tejtermékeket".
Ismerek olyat, aki x húsevést próbál helyettesíteni ilyen termékekkel, mert kisebb a környezetterhelésük, mint a húsnak.
Nekem az All in kókuszjoghurja az ver mindent! Föleg ha van natúr. Abból egy bödönös verziót is be tudnék vágni, ha lenne és nem menne rá a fél fizetésem.
Szöval a válasz: azért eszem mert finomabb.
Gabonaitalból meg rizstej a kedvencem. Nyáron szoktam magam csinálni horchatát csinálni.
Sokan allergia/érzékenység miatt ,főleg a tejtermék utánzatokat ..
A tejfölre/joghurtra már egész jó alternatívák vannak. A sajt az egy kényes pont nálam,fel nem foghatom miért eszi bárki ezeket a növényi sajtokat,gusztustalanok .
24!
Részben egyetértek veled, a növényi sajt egy nehéz téma. Viszont nekem melegszendvicsen nagyon bejön :)
Párom nem vegán, de pl. jobban szereti a növényi sajtokat, mint a sima sajtokat.
Ízlések és pofonok. :)
Közeledik a vegán korszak, már 3000 forint lesz csirkének kilója😁
Az emberek nem fogják megvenni a húst, így vége az állatiparnak🥳
Ti vegánok azt hiszitek, hogy egyszer vége lesz az állatiparnak? A férfiak 90%-a soha nem fog lemondani a húsról. Érthető módon. A nők közül is sokan szeretik a húst. És ha azt a csirkét nem én enném meg, akkor valami róka vagy egyéb ragadozó. Ez van, ilyen az élet. Persze a nagyüzemi állattartást nagyon elítélem, de ezzel szintén nem tudok mit kezdeni, és te sem, hiába hiszed azt.
Amúgy én azért veszek növényi tejet és sajtokat, mert laktózérzékeny vagyok, és a laktózmentes termékeket sem nagyon szereti a hasam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!