Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van még olyan rajtam kívül,...

Van még olyan rajtam kívül, aki azért lett vegetáriánus/vegán, hogy a meglehetősen durva kettős mérce ellen lázadjon?

Figyelt kérdés

A legtöbben az állatok védelme, a saját egészségük, vagy épp a környezetvédelem okán térnek át (döntően) növényi alapú étrendre, engem azonban ezek a szempontok nem érdekeltek.

Mindig is hihetetlenül felcseszte az agyam, amikor a véres hurkát meg a thai csirkét két pofával zabálók magukból őrjöngve keltek ki kommentekben a kutyát és macskát fogyasztó távol-keleti népek meg a kutyafesztiváljaik ellen, míg mondjuk a békescsabai kolbászfesztivállal meg a napkori böllérversennyel a világon semmi bajuk.

Ugyan mivel külön az, aki pacalt eszik, mint aki macskát?

Vagy talán még jobb példa a kiskörei páva esete, amihez hasonló szárnyasokat rendszeresen fogyaszt az átlagember, az adott esetben azonban mégis nagy lett a felháborodás.

Olyanok nekem ezek az emberek, mintha K. Gábor, egykori dél-amerikai nagykövet videóüzenetben ítélné el a gyermekeket megrontó személyeket. Nem lehetne megkérdőjelezni a mondandója igazságtartalmát, mindenki azonosulni tudna vele, mégis meglehetősen hülyén hangozna az ő szájából.

Van még olyan rajtam kívül, aki a klasszikus okok helyett/mellett a képmutatás elleni lázadásként fogja fel a vegánságát, vegetarianizmusát?

2021. ápr. 21. 18:02
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
87%
Engem sosem érdekelt ez a kettős mérce, az egész vegetarianizmus sosem foglalkoztatott, sem a mögötte húzódó filozófiák. Teljesen tojtam mindenre. Éltem az átlagos boldog tudatlan fogyasztói életem, abban a hiszemben, hogy ma már az állatokat nagyon humánusan vágják le. Szóval én az a mondhatni tipikus vegán vagyok, akit a vágóhidas videók tettek vegánná, az állatok arcán a félelem, stb. Ma már persze érdekel mindenféle mögöttes filozófia is, a veganizmus teljesen megváltoztatta az életem, a gondolkodásom. Hiszek abban, hogy a veganiznussal mindenki csak nyer: te magad, az állatok, a föld, mindenki. Nagyon remélem hogy tovább fog terjedni.
2021. ápr. 22. 22:38
 12/37 anonim ***** válasza:
54%
jah a páva majdnem olyan, mint a csirke... jeez
2021. ápr. 30. 19:25
 13/37 anonim ***** válasza:
35%

Engem soha nem érdekelt, hogy máshol kutyát meg macskát esznek. Hidd el nem a rottweilereket meg border colliekat eszik, hanem olyan kutyákat, amik sikhulyek, direkt erre vannak tenyesztve. Olyanok mint itt a disznok. Magyarországon még a lóevést is sokan ellenzik, pedig inkább egyék meg a lovat, minthogy rohadjon a teteme egy dogkuton.

Nem vagyok képmutató, ettől függetlenül soha nem lennék kanibál és nem ennék intelligensebb kutyákat sem.

De emiatt nem értem miért vagy vegetáriánus. Ilyenkor az lenne az értelmes lépés, hogy nem vagy képmutató, nem az hogy nem eszel húst.

2021. máj. 12. 13:08
 14/37 anonim ***** válasza:
27%
Ha a síkhülyeség indok lenne, hogy levágjanak és megegyenek, te sem tudnál ide írogatni. Már bocs, de amit ide leírtál, annak semmi értelme nem volt.
2021. máj. 12. 13:26
 15/37 anonim ***** válasza:
22%
Ismerek koreaikat, pár éve költöztek a környékre. Valamennyire tudnak angolul. Ők fogalmazták meg igy, hogy az okos kutyákat nem eszik meg. Ne írj hülyeségeket legyszi ha nem tudod miről beszélsz.
2021. máj. 12. 14:01
 16/37 anonim ***** válasza:
65%

Te írsz hülyeségeket, kellett volna figyelni bioszon%

[link]

2021. máj. 12. 14:03
 17/37 anonim ***** válasza:
38%
Nézz utána, hogy a disznó mennyire intelligens. Intelligensebbek a kuyáknál, tehát már semmi értelme annak, amit írtál. Akkor sem, ha pár hülye koreai csak a szerintük buta kutyákat eszi meg.
2021. máj. 12. 14:31
 18/37 anonim ***** válasza:
28%

Miért kell kötözködni? Teljesen eltértetek a tárgytól.

Azzal viszont egyetértek hogy ezért miért kell vegetáriánusnak lenned?

Ne legyél képmutató, mint a többiek és kész.

2021. máj. 12. 14:51
 19/37 anonim ***** válasza:
53%

Komolyan nem tudod ezt interpretálni? A kérdező számára ez a képmutatás, hogy az egyik állatot megesszük, a másikat nem, mert az házikedvenc, aki meg azt megeszi, annak a qurva anyját. Tehát ahhoz, hogy az ő értékrendje szerint ne legyen képmutató, nem eheti meg az állatot.

Egyébként nem tértünk el a tárgytól. Te írtál egy baromságot, mi pedig leírtuk, hogy az miért baromság. Véleményt lehet formálni, arról hogy mit ehetünk és mit nem. De az, hogy a disznó butább lenne a kutyánál, nem vélemény kérdése, mert egyértelmű bizonyítékok vannak az ellenkezőjére. Te ezt állítottad, mi megcáfoltuk.

2021. máj. 12. 15:34
 20/37 anonim ***** válasza:
0%
Hagyjad 18-as, a vegánoknak kimuthatóan csökken az IQ-juk, bonyolult nekik pár sort értelmezni
2021. máj. 12. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!