Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi értelme van a vegetáriánus...

Mi értelme van a vegetáriánus életmódnak?

Figyelt kérdés
Ha valaki húst eszik, azt értem. Ha valaki vegán, azt is. De a kettő között lenni mi értelme? Ha vegetáriánus vagy, ugyanúgy beviszed az állati zsiradékot és fehérjét, az állatokat ugyanúgy gyilkolja a tej és tojás ipar, az ökológiai lábnyom szintén nem csökken jelentősen. Tehát sem egészség, sem etika, sem környezetvédelem szempontjából nem érzem jogosnak. Ha valaki szimplán nem szereti a húst, az oké, de aki ideológiát tesz mögé vagy az egészségét félti, azt nem értem.

2021. márc. 19. 09:15
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
Kisebb koromban vegetáriánus voltam, nem szerettem a hús illatát, sem a kinézetét, sem semmit. Amúgy jó beteges voltam folyamatosan... Később megszerettem pár dolgot, és elkezdtem húst enni heti 1-2x. Amúgy azóta a vérképem jó, előtte mindig volt jópár csillag. Na mindegy, szóval van aki csak simán nem szereti a húst, de a sajtot pl. igen. Nem kell emögé belátni valamiféle idióta elvet, meg mindenféle baromságot.
2021. ápr. 20. 01:39
 52/52 CsakAKommenteketJöttemOlvasni ***** válasza:
88%

vegetáriánus vagyok

Indokaim:

- nekem nem fér bele, hogy olyat egyek, aminek meg kellett halnia.

- nem szeretem a húsok ízét. Marhahústól, vajtól, sertézzsírtól, meg a főtt csirke szagától még rosszul is leszek.

Miért nem vegán:

- evészzavarból gyógyulok- minden, amit megkívánok, megeszek, hogy felépüljek-tejet, süteményeket főleg. (Addig se kell húst ennem-vendégségben sem)

-nehéz egy ilyen szinten korlátozó étrendet folytatni-kell idő az átszokásra.

2021. jún. 16. 12:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!