Miért gondolják az emberek, hogy a vegán étkezés drágább?
Mostanában olvasgattam ezen a platformon, és sok kérdés alatt látom ezt a hülyeséget, meghogy marketing fogás a "vegán" felirat, hogy drágábban el lehessen adni.
Kérdezem én: a Spar kb 180ftos dobozos barackleve (ami évek óta ennyi) pl el van látva vegán logóval. Ha ez drága, mi a normális?
Azzal egyet értek, hogy drága pl next level meeten élni, de aki benne van, pontosan tudja, hogy nem ez a meghatározó. Egyéni példámat nézve, sokkal jobban jövök ki, pedig változatosabban eszem.
Azon is gondolkodtam, hogy ez is egy védekező mechanizmus mikor elfogynak az érvek?
UI: Légyszives, normális válaszokat írjatok, szeretném megérteni a másik oldalt. A veszekedő, pejoratív válaszokat egyből jelenteni fogom, és erre mást is bíztatok.
Csak kulturáltan:)
Persze, hogy nem. Egyébként sem szeretem ezt a megbélyegzést, hogy a "mindenevő étrend egészségtelen, a vegán meg egészséges", mert ez elég erős sarkítás.
Az egyik rokonom pl személyi edző és táplálkozási tanácsadó, aki elég sok étrendet ír a vendégeinek. Na ő mindig azt hangsúlyozza, hogy nem kell vegánnak lenni ahhoz, hogy valaki egészséges legyen, mert egy mindenevő étrendet is össze lehet úgy állítani, hogy az hasznos tápanyagokban gazdag és kiegyensúlyozott legyen.
Ugyanígy egy vegán étrend is állhat junk food-okból. Csak a legtöbben ezt nem ismerik el, és abban a hitben vannak, ha valaki nem eszik húst meg tejterméket, akkor az biztosan tök egészségesen táplálkozik.
72/73-as: "Na de a vegánok nagy része halomra vásárolja ezeket a vegán műkajákat, úgy mint: növényi joghurt, vegán sajt, tejföl, kolbász, vegán mirelit pizza, egyéb készételek... szerintetek ezek egészségesek? Ugyanúgy teli vannak b***va mindenféle adalékanyaggal ízfokozóval, tartósítószerrel, csak épp olyanokkal, amik nem állati eredetűek."
Miféle tartósítószer van a növényi joghurtban, akár szója-, akár kókusz, akár mandulaalapon van készítve? Vagy ízfokozó? Semmilyen.
Hasonlóan a vegán sajtok többségében sincsen tartósító vagy ízfokozó (növényi olajok, pl. pálmaolaj igen, annak fenntartható vagy környezetkárosító mivolta egy másik vitatéma lehetne).
Az eredeti kérdésre válaszolva, sok alapanyagot kell vásárolni és otthon főzni nagyrészt, az Aldiban meg kókuszjoghurtot és növényi sajtot, ha valaki erre vágyik (ott a legolcsóbb), és így elég sokat lehet spórolni.
Ételrendelés egy nehezebb dolog, így 2020 őszére jutottunk el oda, hogy netpincéren is megjelent már pár értelmes szolgáltató Budapestre (vidéken is pár fejlettebb dunántúli nagyvárosban), bár az áraik még mindig nagyon lehúzásnak érződnek, mintha 4x ennyit keresőknek találták volna ki, vagyis gazdag nyugatiaknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!