Miért gondolják az emberek, hogy a vegán étkezés drágább?
Mostanában olvasgattam ezen a platformon, és sok kérdés alatt látom ezt a hülyeséget, meghogy marketing fogás a "vegán" felirat, hogy drágábban el lehessen adni.
Kérdezem én: a Spar kb 180ftos dobozos barackleve (ami évek óta ennyi) pl el van látva vegán logóval. Ha ez drága, mi a normális?
Azzal egyet értek, hogy drága pl next level meeten élni, de aki benne van, pontosan tudja, hogy nem ez a meghatározó. Egyéni példámat nézve, sokkal jobban jövök ki, pedig változatosabban eszem.
Azon is gondolkodtam, hogy ez is egy védekező mechanizmus mikor elfogynak az érvek?
UI: Légyszives, normális válaszokat írjatok, szeretném megérteni a másik oldalt. A veszekedő, pejoratív válaszokat egyből jelenteni fogom, és erre mást is bíztatok.
Csak kulturáltan:)
*next level meat
Csak egy kis elírás:)
5-ös: nem a barack miatt vegán, hanem mert garantálják, hogy semmilyen állati eredetü adalék nem kerül bele (pl sok esetben zselatinnal tisztítják), illetve hogy az adott területen nem szennyezödhet ilyenekkel - mert pl a szomszéd soron húslevest dobozolnak.
(Ez ugyanaz az elv, mint amikor allergének miatt feltüntetik a csonagoláson, hogy egy borsókonzerv mogyorószármazékokat tertelmezhet - nem azért, mert tartalmaz, hanem mert azonos üzemben csomagolnak ezt is meg azt is)
Egyébként a kérdésre válaszolva: a legtöbb ember azt hisz, a vegánok a "mühúsokat" meg speciális vegán "készítményeket" eszik, és ezek tényleg drágák, túlárazottak.
Viszont a vegán étkezéshez semmiféle speciális élelmiszer sem kell, friss növények, gyümölcsök, gabonafélék, hüvelyesek meg olajos magok - és ezek, föleg, aminek idénye van - jóval olcsóbbak, mint a hagyományos mindenevök által fogyasztott élelmiszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!