Miért nem ízlik ennyire a teljesen értékű növényi étrend? Nektek ízlik ez az étkezés? Van egyáltalán finom ilyen fajta étel?
Próbáltam attérni, mert hogy milyen egészséges, de valahogy borzalmasak ezek az ízek, ezek az íztelen magok meg hogy alig van zsír és még sorolhatnám... Ilyen kása olyan kása.... Valahogy úgy érzem inkabb meghalok 60 évesen mint hogy ezen a lovak kajáját egyem (zab) amúgy a rendes kenyér sem ízes számomra, nem is nagyon szeretem.
Valahogy egy jó ízéd pörkölt, kolbász, pecsenye sokkal ízletesebb finomabb, ti ezt hogy látjátok?
Nem a növényi kajával, hanem a fözési tudományoddal van baj!
Ha neked "íztelen magok" meg "ilyen kása olyan kása" a növényi étrend, akkor veled vannak komoly bajok.
Emellett ugyan zsírt nem használnak, de egyéb zsiradékokat igen, szóval még ez sem érv.
Ha neked a pörkölt, kolbász meg pecsenye aaz, aminek íz van, akkor igencsak egyoldalú ízlésed van.
A növényekböl is igen ízes ételeket lehet készíteni, csak nem szabad begyepesedettnek lenni és maximum ételt akarni enni, meg nem árt,ha tudsz rendesen fözni és füszereket is használni a só, csípös paprika bors mellett!
"Próbáltam attérni, mert hogy milyen egészséges"
Ez így általánosságban egy hatalmas nagy butaság.
Ha valaki csak így felcsap hogy ő mostantól növényi étrenden él, de közbe fogalma sincs róla hogy milyen tápanyagokra van szűksége, abból mennyit kell bevinnie, és ezt milyen forrásból tudja bejuttatni, azok nagyon rövid időn belül teli lesznek mindenféle hiánybetegségekkel.
Én eszem húst, de ettől még van egy csomó vegán étel, amit szeretek. Pl: zöldborsófőzelék, lencsefőzelék, sárgaborsófőzelék, tökfőzelék (rántással), de növényi tejjel a többit is ugyanúgy el lehet készíteni.
A tésztafélék között is van egy csomó vegán: káposztás, mákos, diós, grízes.
A magokat is szeretem, és azokban van bőven zsiradék is. De gondolom a növényi olajokról is hallottál már, lehet őket főzéshez használni.
Amúgy a zabot is szeretem, de azt tejjel szoktam enni, vagy sütit sütök belőle (amiben nem tojás van).
Próbáld meg inkább úgy, hogy nem egyből térsz át a vegán ételekre, hanem eleinte inkább csak kipróbálsz különböző vegán ételeket, kényszer nélkül. Nem csoda, ha rosszul érzed magad, ha úgy akarod magadra erőltetni ezt a dolgot egy lépésben.
Persze ha azért nem gondotál ilyesmire, mert nyersvegán akarsz lenni, csak ezt elfelejtetted megemlíteni - hát akkor bocs, de a te bajod.
Húsevőként mondom, hogy baromságot írsz. Lecsó, hagymás bab, babos rizs, rizottók, péksütemények, és még sorolhatnám estig, hogy mennyi húsmentes, vagy húsmentesen is elkészíthető finom étel van.
Persze, ha a puffasztott rizst, meg az natúr zabkását állítod szembe a marha pörkölttel, akkor persze, hogy az utóbbi lesz a finomabb.
Félre értetek rengeteg finom vegán étel van csak az nem teljes értékű növényi étrend.... Szoktál mondani hogy az oreoi is vegán de a teljes növényi értékű étrend nem engedi.
Itt az egészséges vegán étrendről beszélek nem a mákos tésztáról, menjetek be a teljes növényi értékű étrend Facebook fiókjába és amiket ott főznek... Na azzal van bajom
Pontosan ahogy előttem is leírta valaki, vannak finom, húsmentes, egyszerű ételek.
Zabkását három éve nem ettem nekem egyszerűen nem jön be. Vannak nagyon finom vegán ételek amelyek már eleve azok és olyan ételek is amelyeket vegán módon el lehet készíteni.
Mikor 9 évvel ezelőtt vegán lettem azután hogy sok évig vegetáriánus voltam elkezdtem gyűjtögetni a recepteket aztán kitaláltam újakat vagy éppen változtattam azokon amiket találtam.
Jelenleg az ő receptjeiket szeretem a legjobban:
Én szeretem a húst, eszem is, bár egyre kevesebbet, de legalább ugyanennyire szeretem a vega és vegán kajákat is. Nagyon finomak, ha jól vannak elkészítve, bátran fűszerezel, adsz nekik ízt. A pörkölt, a kolbász és a pecsenye is csak akkor lesz finom, ha jól van ízesítve.
Szóval nem az alapanyaggal van gond, hanem az ízesítéssel.
A legtöbb alapvető növényi hozzávalónak nincs erős íze. Emiatt érdemes őket erősebben fűszerezni. Gondolj csak bele, a pörkölt és a kolbász mitől olyan finom? Ezekben sem a hús íze dominál, hanem a fűszereké. Ha te a zsíros, fűszeres ételekhez vagy szokva, akkor teljesen normális, ha az egyszerű, kevésbé erős ízű növényi ételeket unalmasnak találod. Ez idővel változni fog, ha több tapasztalatot szerzel a növényi ételek elkészítésében, és hozzá is szoksz ezekhez az ízekhez.
A teljes értékű növényi étrend nem kell, hogy unalmas legyen. Használd bátran a fűszereket, és kísérletezz új ízekkel. Az unalmas magokból készíthetsz magvajat, ami édesen és sósan is finom. A zöldségekből csinálhatsz chipset, a hüvelyesekből krémlevest vagy mártogatóst. Ezeket rengeteg módon lehet ízesíteni. Ha kedveled a szokatlan ízeket, akkor a borsó krémlevest ízesítheted például mentával, a sütőtököt gyömbérrel, és így tovább. Ha a hagyományosabb ízeket keresed, próbáld ki az ételeket több borssal és füstölt paprikával. Kóstolj meg olyan fűszereket, amiket még nem ismersz, és használj egy ételhez több félét is! Keress új recepteket, kísérletezz más népek konyhájával. Ezeket nyugodtan megteheted növényi étrenden is.
Az unalmas zabkásához is tehetsz gyümölcsöket és fűszereket, például fahéjat. Ha a kásákat nem szereted, akkor készíts a gabonákból süteményt, vagy szaftosabb, ízesebb egytálételt.
Ne csak a teljes értékű növényi étrendre gondolj, mert ezt kevesen követik, és nem mindenkinek van igénye a változatos, határozott ízekre. Nyugodtan keress egyszerű vegán vagy vegetáriánus ételeket, és alakítsd át őket a saját kedved szerint.
A növényi étrend nem unalmas, de ha igazán élvezni szeretnéd, akkor gyakorolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!