Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel lehet a szalonnát...

Mivel lehet a szalonnát helyettesíteni?

Figyelt kérdés
Vegánok mivel helyettesítik a szalonnát? Van valamiféle fűszer vagy aroma aminek hasonló íze van?

2020. nov. 2. 12:51
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"szárított burgonya, növényi olajok (napraforgó, kukorica), rizsliszt, búzakeményítő, kukoricaliszt, ételízesítő szalonnás ízzel, étkezési sav, búzaliszt, hagymapor, aromák, füstaroma, színezék (paprikakivonat), fokhagymapor, étkezési sav (citromsav), emulgeálószer (E471), maltodextrin, só, színezék (annatto)."

2020. nov. 3. 11:21
 32/48 anonim ***** válasza:
82%
Ja, és ugyan nem a bacon-vonal, de az Oreo is vegán. Kíváncsi vagyok, hányan eszik abban a tudatban, hogy tök jó tejkrémes cucc.... majd utána háborognak hogy a hippi vegánok mindenféléket kitalálnak hogy "helyettesítsék" a dolgokat, bezzeg ők ma is jóféle tejes édességet ettek, tej nélkül nem is lenne az igazi. :DDDD
2020. nov. 3. 11:33
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
Levesbe én folyékony füstöt tennék, vagy füstölt pirospaprikát, ha az étel jellege engedi.
2020. nov. 3. 13:05
 34/48 anonim ***** válasza:
17%
34 Bár nem mindenki tudja, hogy az oreo vegán (nyilván a vegánokon kívül senkit nem érdekel), a tejkrémhez semmi köze nincs az oreo töltelékének ízre. Mondjuk ilyen "szemét kajákat" nem is azért esznek, már akik esznek, mert valami jó tápanyagdús kajára vágynak.
2020. nov. 3. 13:05
 35/48 anonim ***** válasza:
14%
36 Ezt is lepontozhatjátok, gyűlölhettek miatta, de az oreo töltelék igenis rossz ízű. Olyan, mint az agyoncukrozott margarin plusz mesterséges aromákkal. Pont a legrosszabb, legehetetlenebb része a keksznek. Mondjuk maga a keksz sem a legjobb szerintem, de az egész jó ízű.
2020. nov. 3. 13:23
 36/48 anonim ***** válasza:
29%

Én azért pontoztalak le, mert nem értem hogy ennek mi köze bármihez. Nem egészségügyi hatásokról ment a diskurzus eddig se, te meg ezzel érvelsz(?) hogy szemét kaja, nem értem ez miért releváns. Az meg, hogy neked nem ízlik, egyéni dolog.

2020. nov. 3. 13:26
 37/48 anonim ***** válasza:
0%
38 Igen, nem is az egészségügyi részére hegyeztem ki. Csak a te szóhasználatodra, a "jóféle tejes édességre" reagáltam. Tehát pont nem azzal érveltem, hogy ezek a feldolgozott nassolnivalók szemét kaják(nyilván mind az, ha vegán, hanem), csak mint egy megjegyeztem, hogy ezt senki nem a jó "tejessége" miatt eszi.
2020. nov. 3. 13:38
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszerűen azt tartottam humorosnak, hogy sokan hülyeségnek meg rossznak titulálják a vegán "utánzatokat", miközben maguk is esznek ilyeneket, csak fel se tűnik nekik. :)

2020. nov. 3. 13:40
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

40 Biztosan vannak ilyenek is. Én más szempontból is nyilatkoztam. Tehát aki nem vegán is ehet vegán kajákat, viszont szerintem sokan nem tévesztik össze azzal, amit helyettesítene. Mondjuk én sosem gondoltam, hogy példánál maradjunk az oreo töltelék vmi tejszármazékot imitálna, azt hittem, az csak úgy van, úgy amilyen.

Engem nem zavarnak a helyettesített vegán kaják, sehol nem írtam. Pusztán annyit, hogy számomra nem hasonlít arra, amit helyettesítene.

2020. nov. 3. 13:50
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Még megemlíteném, hogy sok helyen a "sajt" alatt pédául disznósajtot értenek - ami azért NEM sajt, vagy "csiga" alatt a kakaós vagy dióscsigát - ami szintén nem csiga még véletlen sem.

Ami meg a vega-nem vega ételeket illeti, rengeteg olyan étel van, ami "vega" csak jóformán senki nem tudja, mert megszokott, hagyományos étel, például a fözelékek nagy része, a tésztaételek többsége, hogy csak párat említsek.

2020. nov. 3. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!