Mivel lehet a szalonnát helyettesíteni?
"szárított burgonya, növényi olajok (napraforgó, kukorica), rizsliszt, búzakeményítő, kukoricaliszt, ételízesítő szalonnás ízzel, étkezési sav, búzaliszt, hagymapor, aromák, füstaroma, színezék (paprikakivonat), fokhagymapor, étkezési sav (citromsav), emulgeálószer (E471), maltodextrin, só, színezék (annatto)."
Én azért pontoztalak le, mert nem értem hogy ennek mi köze bármihez. Nem egészségügyi hatásokról ment a diskurzus eddig se, te meg ezzel érvelsz(?) hogy szemét kaja, nem értem ez miért releváns. Az meg, hogy neked nem ízlik, egyéni dolog.
Én egyszerűen azt tartottam humorosnak, hogy sokan hülyeségnek meg rossznak titulálják a vegán "utánzatokat", miközben maguk is esznek ilyeneket, csak fel se tűnik nekik. :)
40 Biztosan vannak ilyenek is. Én más szempontból is nyilatkoztam. Tehát aki nem vegán is ehet vegán kajákat, viszont szerintem sokan nem tévesztik össze azzal, amit helyettesítene. Mondjuk én sosem gondoltam, hogy példánál maradjunk az oreo töltelék vmi tejszármazékot imitálna, azt hittem, az csak úgy van, úgy amilyen.
Engem nem zavarnak a helyettesített vegán kaják, sehol nem írtam. Pusztán annyit, hogy számomra nem hasonlít arra, amit helyettesítene.
Még megemlíteném, hogy sok helyen a "sajt" alatt pédául disznósajtot értenek - ami azért NEM sajt, vagy "csiga" alatt a kakaós vagy dióscsigát - ami szintén nem csiga még véletlen sem.
Ami meg a vega-nem vega ételeket illeti, rengeteg olyan étel van, ami "vega" csak jóformán senki nem tudja, mert megszokott, hagyományos étel, például a fözelékek nagy része, a tésztaételek többsége, hogy csak párat említsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!