Mivel helyettesíthető a legegyszerűbben az ételekben a darált hús?
Nem szempont, hogy hús íze legyen, elég ha más (kellemes) íze van, vagy akár ízetlen magában, csak a textúrája legyen hasonló annyira, hogy használható legyen darált hús helyett az ételekben.
Olyan ételekre gondolok, mint pl. burrito/taco, bolognai mártás, pizza, vagy akár fasírt/húspogácsa, de ez nem prioritás, ezekre van más megoldás. Csak a darált húsra nem találtam még alternatívát, ami az állagát tekintve ki tudja váltani.
Láttam, hogy már vannak ilyen direkt darált "műhúsok", de olyanra gondolok, ami annál kicsit olcsóbb, és egyszerűbb összetevőkből áll. :))
(A húson kívül bármi jöhet, tojás, tej, szója, glutén, gomba, egyebek, ez nem akadály.)
A bolognai mártásba tökéletesen megfelel, ha kb. 2-3 mm-es répakockákat is teszel bele, akkor megmarad a harapnivaló állaga.
Chilibe vagy hasonlóba nekem nagyon jól bevált a bulgur, ez kb ugyanolyan érzést ad, mint a darált hús.
KIsebb kockara vágott tojásfehérj kevés zsiradékon átpirítva szintén hasonló hatású.
Ami nekem nem jön be, az a szója, semmiféle formában, mert rossz íze van, az állaga kifejezetted rágós, szálas.
A gomba szintén nem igazán olyan, mert vagy puha, vagy gumis, ahogy a szejtán/glutén is.
Időpont ma 14:11-es:
Ennyire nem lehetsz ostoba! Aki vega, az még akarhat olyasmit enni, amiben normál esetben hús van, mert az íze/állaga tetszene neki, csak az nem, hogy a hús elöállításához meg kell egy állatot ölni.
Másrészt nem tudom, ugyanilyen hülyén válaszolnál akkor is, ha egy cukorbeteg akar valami édes ízü dolgot enni?
Te jó ég. :D
#3
Egyrészt: én simán meglennék ezek nélkül a kaják nélkül is, van ezer más jó fogás, ami eleve húsmentes, és nem kell pótolni, de amúgy meg a család szereti ezeket a kajákat, és mondták, hogy ha találok jó húshelyettesítőt, akkor csináljunk mindent abból, ne kelljen kétféle menüt készíteni, így egyszerűbb lenne. (Ők hétközben úgyis esznek húst, néha 1-1 hétvégi napon meg megvannak nélküle, de ettől még a kedvenc fogásaikat szeretnék továbbra is fogyasztani.)
Másrészt: attól, hogy bármilyen okból nem szeretnék húst enni, miért ne szerethetném pl. a tortillát, mint fogást? Viszont kell bele valami, ami ad neki egy kis "kondit", csak simán zöldségekkel számomra kicsit üres.
Egyébként elárulnád, hogy miért "baj" számodra, hogy én x dolgot szeretnék enni? :D Miért érint téged hátrányosan az én táplálkozásom? :)
#7
Ha hiányozna az íze, szerinted úgy tenném fel a kérdést, hogy "Nem szempont, hogy hús íze legyen"? :D
Komolyan kérdezem.
A többieknek köszi a válaszokat!
Én általában szójagranulátummal váltom ki. Kicsit érezni az ízét, ez igaz. Bolognai esetén játszik még a reszelt répa is, és készítettem már bolognaihoz hasonló fűszerezésű szószt hüvelyeseket hozzáadva. Elvileg a szejtánt is meg lehet darálni, de sosem próbáltam, és az kicsit macerás is, ha onnan kezdi az ember, hogy az előre bekevert szejtánport vízzel összekeveri és megfőzi.
(Nem én vagyok vega, hanem a párom, orvosi javaslatra. Én nem hiszek benne, de ha a placebó hatástól van jobban, akkor is jobban van, én nem fogom a húst ráerőltetni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!