Mivel helyettesíthető a legegyszerűbben az ételekben a darált hús?
Nem szempont, hogy hús íze legyen, elég ha más (kellemes) íze van, vagy akár ízetlen magában, csak a textúrája legyen hasonló annyira, hogy használható legyen darált hús helyett az ételekben.
Olyan ételekre gondolok, mint pl. burrito/taco, bolognai mártás, pizza, vagy akár fasírt/húspogácsa, de ez nem prioritás, ezekre van más megoldás. Csak a darált húsra nem találtam még alternatívát, ami az állagát tekintve ki tudja váltani.
Láttam, hogy már vannak ilyen direkt darált "műhúsok", de olyanra gondolok, ami annál kicsit olcsóbb, és egyszerűbb összetevőkből áll. :))
(A húson kívül bármi jöhet, tojás, tej, szója, glutén, gomba, egyebek, ez nem akadály.)
69# egyre többen ismerik fel, hogy egy-egy finom fogás ártatlan, érző állatok életébe kerül. A darált hús általában disznó, ami olyan okos és érző állat, mint egy kutya.
Szóval nem arról van szó, hogy a vegàk nagy része a húst nem szereti, hanem inkább azt, ahogy az asztalra kerül.
Épp ezért próbálják sokan helyettesíteni és az ismert, kedvenc kajákat artas nélkül elkészíteni.(persze nem mindenki ezért lesz vega, de javarészt igen)
A kérdésre visszatérve : szerintem a vöröslencse tudja megadni azt a textúrát, amit keresel pl egy bolognaiban. Ráadásul a hagyományos lencsével ellentétben hamar elkészül.
De darált gomba, reszelt répa és cukkini is jó erre a célra. Ki kell tapasztalni mit szeretsz a legjobban.
A szója nekem borzasztóan puffaszto, de ki kell próbálni
Hú, a lencsét imádom. Mondjuk eszembe is juthatott volna, lencsével töltött paprikát már többször is ettem, és nagyon finom. :)
Egyébként még az jutott eszembe, hogy van otthon "vész esetére" sos-kajának falafel por. Abból vajon lehet valami daráthús-szerű képződményt kihozni, ha nem formázok belőle fasírtokat? Elég egyszerű megoldás lenne. :))
(Ha beválik, ha nem, mindenképpen szeretnék kipróbálni több alternatívát is.)
PADLIZSÁN!!!
Nagyon sok vegán étteremben húspótlóként funkcionál, próbáld ki, hogy kis kockákra vágod és picit lepirítod.. olyan szalonnás állaga lesz :)
szejtánból tudsz olcsón hús helyettesítőt csinálni
Haas szójagranulátum. Ezt használom bolognaiba, rakott ételekhez, töltött paprikához és káposztához, stb.
Forró fűszeres vízben hagyd megdagadni, aztán nyomkodd ki és ugyanúgy használhatod, mint a darált húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!