Ma lejárt darált hústól lehet bajom?
Sziasztok!
Párommal ma vettünk leakciózott, ma lejárt darált húst, abból lett ebéd, viszont mióta megettem szörnyen fáj és görcsöl a gyomrom, meg megy a hasam. A hústól lehet? Mást nem ettem ma.
ha valóban ma járt le attól nem,
de költői kérdés, honnét tudod hogy ma járt le ? valószínű már egyszer lejárt.. és át címkézték.
meg ugye azért az sem mindegy hogy hány fokon tárolják esetleg felengedett-e már,
Ha multinál vettétek akkor fel lehet lélegezni, ott nem címkézik újra a lejárt tálcás húsokat.
Ha nem volt nagyon puffadt a csomagolás, és nem volt nyersen büdös a hús, akkor nem az volt az oka.
Köszi a válaszokat.
Tescoban vettük, nem én készítettem hanem párom.
#2: "Ha multinál vettétek akkor fel lehet lélegezni, ott nem címkézik újra a lejárt tálcás húsokat."
Nem a fenét. Meg a lejárt/majdnem lejárt tálcás húsokat bontják fel és darálják le és teszik ki újra.
Kizárni nem lehet, azonban a gyomorrontás az elmúlt 2-3 nap kajáitól is bőven lehet, pláne ha hasmenéssel indul. A nagyon gyors indulású gyomorrontások inkább hányással kezdődnek. Az ételfertőzéseknek (azok a fosatósak) pedig több napos a lappangási idejük. De ez sem törvényszerű, egy nagyon csípős ebéd után nálam másnap hajnalban már jön a cifrafosás.
És az sem mindegy, hogy másnak van-e baja, aki evett a kajából. Klasszikus ételmérgezésnél, azért senki sem tünetmentes. De ez egyéni érzékenységtől is függ.
Én is szoktam ilyen húsokat venni, baj sosem volt, de vallásos áhítattal szagolgatom és nézem, hogy biztos nincs-e baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!