Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ma lejárt darált hústól lehet...

Ma lejárt darált hústól lehet bajom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal ma vettünk leakciózott, ma lejárt darált húst, abból lett ebéd, viszont mióta megettem szörnyen fáj és görcsöl a gyomrom, meg megy a hasam. A hústól lehet? Mást nem ettem ma.

2019. szept. 21. 21:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

Mást jelent a 'szavatossági idő' és a 'fogyaszthatósági idő'.

A szavatosság lejárta után még bőven fogyasztható az árú.

Persze, feltételezve az előírás szerinti tárolást.

A rossz tárolás esetén a szavatossági időn belül is fogyaszthatatlanná válik az élelmiszer.

.

Ha attól lett bajod, azt nem az aznapi szavatosság lejárata, hanem a hibás tárolás okozta.

.

Kérdésedre tehát a válaszom:

a ma lejárt darált hústól nem lehet bajod, viszont az esetleges hibás tárolástól igen, lehet.

2019. szept. 22. 10:50
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
#11 friss húsokon mindig fogyaszthatóság van, nem szavatosság!
2019. szept. 22. 16:21
 13/13 anonim válasza:
100%

#9-es válaszoló, a #2 vagyok.

Akkor biztos én dolgoztam túl "becsületes" helyeken, ahol ezt nem engedhettük meg magunknak, szigorú nyomonkövetése volt a húsnak (is), de akkor pontosítok.

A legtöbb helyen nem csinálják, nem ér annyit párezer forint plusz, hogy megkockáztassanak egy ÁNTSZ büntit, ami több milliót is rúghat, vagy bezárathatják a helyet.

2019. szept. 27. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!