Vega akarok lenni. Milyen ételeket, vagyis inkább alapanyagokat ajánlotok, ami pótolja a húst/húban lévő dolgokat? Gomba, Tojás?
Gombár szeretem. Az pótolja a húst?
Megjegyzem: nem fanatikus vega, vagy vegán akarok lenni, aki se tejterméket, se tojást nem fogyaszt. Szerintem ezekkel semmi gond nincs.
Igaz, de a tigris errol meg mindig nem tud.
Azt akarom mondani ezzel a tigrisezessel, hogy ertem en, hogy egy vega ember nem akar allatot enni lelkiismereti okokbol ... de akkor a ragadozoknak miert nincs lelki problemaja ha megeszik egy embert?
Magyarul nem kell lelkiismereti problemat csinalni abbol, hogy megesszuk az allatokat ... mi emberek ezert tenyesztjuk oket. Egy haszonallatnak nincs semmi elete csak annyi, hogy segitse az ember eletet minden porcikajaval. Ez az osidok ota igy van!
Tejtermeket es tojast miert lehet? Azzal is kihasznalod az allatot, maximum nem olod meg. De miert ne olned le, amikor azert tartod? Azert eteted, azert gondozod, azert foglalkozol vele. Vadon elo tehenet ritkan fogsz megfejni a tejecskeert es a madartol akkor is el kell lopnod a tojasat.
Szoval szerintem ez az egesz olyan ize ...
A húst nem pótolja semmi. A hús az hús, a zöldség meg zöldség.
Vannak ugyan ilyen szójás húspótló kaják, de szerintem nem éri meg ezeket megvenni, annyira nem finomak, meg a szója nem olyan jó ám nagy mennyiségben. Egyél tápanyagban változatosan, hús nélkül, és rendben leszel.
Nagyon helyes, az ovo-lakto táplálkozással teljes értékű tápanyag bevitelt tudsz megvalósítani én is ezt tartom több tíz éve és nagyon megfelelő és még az egészségednek is használ.
A netten sok mindent találsz és a google is a barátod. pl. itt vannak ovo-lakto receptek.
A zsírt olajos magvakból lehet pótolni, ezek azért is jók, mert többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak (pl. napraforgómag, tökmag, dió, mogyoró, kesu, mandula stb.)
A fehérjét egyrészt hüvelyes zöldségekből (pl. lencse, borsó, csicseriborsó stb.) másrészt szintén olajos magvakból tudod pótolni. A tejtermékekből a sajtnak van a legmagasabb fehérjetartalma, azonban még ez is elmarad a húsokétól, így a tejtermékekre max kiegészítőként érdemes tekinteni, de nem érdemes rájuk alapozni a fehérjepótlást.
Ezenkívül érdemes lehet még figyelned a B12-re, a vasra és cinkre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!