Milyen vajat tegyek a tortakrembe?
A recept vajat ir a krembe de nem igazan ertem, hogy milyen vajat kellene belerakni. Pl teavaj vagy mi? Ha nem teavaj irnatok markat? Elore is koszi
Hetek óta ezzel a tortával vagy elfoglalva....
A vaj az vaj. A Rama nem vaj, az margarin. Teavaj kell. Márkát nem írok, külföldön élek, nem biztos hogy ugyanaz van itt is mint ott, a leenyeg az, hogy sótlan teavaj legyen.
Kedves 5-os valaszolo! Miert is baj, hogy ezzel vagyok elfoglalva? Ugy latszik nem tudod, hogy ez az oldal arra van, hogy az emberek kerdeseket tegyenek fel. ;) Ha nem tetszik akkor ne olvasd el es foleg ne kommentelj.kosz!
Tobbieknek koszonom!
A Magyar Élelmiszerkönyv szerint: "A vaj 20 °C-on szilárd halmazállapotú és kenhető állományú, 'víz a zsírban' típusú emulzió, amely a vízen kívül más hozzáadott anyagot nem, vagy legfeljebb tejzsírt, tejzsírfrakciót, tejeredetű tejsavkoncentrátumot, étkezési sót, színezéket és tejsavbaktérium-színtenyészetet tartalmazhat. A vaj zsírtartalma legalább 80% (m/m) és legfeljebb 90% (m/m) lehet."
A teavaj a legalább 80% zsírtartalmú vajat jelöli, a márkázott vaj legalább 82% zsírtartalmú.
A vaj természetesen gazdag A- és D-vitaminban, és a jó vajak tejszínes édességüket, a legjobbak diós ízüket képesek maradéktalanul átadni a belőlük készült süteményeknek, ételeknek, akár a vajas kenyérnek is, ezért szeretjük annyira.
Olyan vajat vegyél, amire az van írva, hogy "vaj". Semmi más.
Az elsőkre pedig ne hallgass, a ráma az egy margarinkocka, és igényes konyha nem használja vaj helyett.
A vaj kizárólag teszínből készül. Mindegy,milyen márkájú, legyen 82% zsírtaltarmú legalább, készüljön tejszínből és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!