Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebben a receptben tudom...

Ebben a receptben tudom helyettesiteni a vajat kokuszzsirral? Vagy valami massal

Figyelt kérdés

15 dkg zabpehely


10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt


15 dkg puha vaj


1 tojás


10 dkg eritrit v nyírfacukor


fél mokkáskanál szódabikarbóna


csipet só


fahéj


10 dkg ribizli


10 dkg fehér csoki v étcsoki (elhagyható)


A sütőt előmelegítettem 180 fokra.


A zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát, sót összekevertem egy tálban. A tojás felvertem, habosra kevertem a vajjal és a cukorral, majd hozzáöntöttem a lisztes keverékhez.


Beleszórtam a felaprított csokit és a leszemezett ribizlit, majd kézzel összegyúrtam. Nem baj, ha néhány ribizliszem összenyomódik, még jót is tesz a keksznek.


Nagyobb diónyi gombócokat formáztam a masszából vizes kézzel, mert így nem tapad és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket, majd egy kis pohár aljával enyhén kilapítottam őket.


Kb. 15-20 perc alatt megsülnek. Mikor kivettem a sütőből még puhák, de ha kihűl ropogósra keményedik. Üvegben vagy fémdobozban eláll.



2018. ápr. 30. 11:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Elvileg helyettesítheted, csak a nyers tészta állaga lehet más kicsit. A sütésnél lényeges, mert lehet, hogy jobban szétterül, mint az eredeti, ezért hagyj az egyes gombócok közt elég helyet. (Legközelebb meg tudod kicsit változtatni, hogy kevesebb zsiradékot vagy lisztet teszel bele, attól függöen, hogy viselkedik sütés közben)
2018. ápr. 30. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem simán! Én Nagyon ritkán használok vajat sütéshez, olívaolajat szoktam helyette.
2018. ápr. 30. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
ma 15:06-os: ehhez a recepthez olaj nem jó, mert a vaj/zsiradék állaga kell a megfelelö tészakeménységhez, anélkül nem lehet formázni. (A kevert tésztáknál mindegy)
2018. ápr. 30. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a zsír puhasága megegyezik a vajéval (ez ugye a hőmérséklet függvénye), akkor ez nem lehet gond, nézzük az ízt. Nos, a keksz igen jelentős része vaj s egy jóízű vaj alaposan felhúzza a zamatot, a semleges kókuszzsír erre nem képes.

Az én kekszeim nem ennyire zsírosak, de ha a vajat kókuszzsírra cserélem, csak az igen aromásoknál (pl. kávés-csokis) nem romlik sokat az íz. A vajas kekszeimbe vaj kell, a finomabbak közül, max. felesben teszek bele kókuszzsírt, az szokott működni.


Úgyhogy működhet, de én ízromlást várnék.

2018. ápr. 30. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!