Kokuszgolyoban mivel lehet helyettesiteni a daralt kekszet?
Darálj le babapiskótát, azt biztos lehet kapni.
De, ha zsírosabb édes kekszet találsz, az is jó hozzá.
A kakaós száraz kekszféleség is jó hozzá, mert- legalábbis én- kakaót is teszek a kókuszgolyóba.
Inkább azt kell figyelembe venni, hogy ezek a kekszek édesebbek, mint pl a háztartási, vagyis óvatosabban a hozzáadott cukorral.
Háztartási keksz házilag:
Hozzávalók :
20 dkg liszt
8 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
6 dkg vaj/margarin
1 egész tojás
A cukrot a vajjal /margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jól összegyúrjuk.
Fél órát hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
Derelyevágóval kockára vágjuk.
Hústűvel, vagy fogvájóval megbökdössük jó sűrűn.
Előmelegített kb 180 fokos sütőben világosra sütjük.
kb 8-10 perc alatt meg is sül.
Teljesen hidegen ledarálható.
Szerintem minden hozzávaló kapható külföldön is, így még igazibb is lesz a kókuszgolyó, még, ha egy kicsit több munka is van vele.
Ismertem valakit, aki lisztérzékeny volt és a kókuszgolyóban a kekszet héjában főtt krumplival oldotta meg, amit teljesen só nélkül főzött meg.
Persze ezt intenzívebben kell ízesíteni, de az eredménye olyan volt, mintha marcipán lenne benne.
Koszonom a sok valaszt es receptet is.Nem vagyok egy nagy szakacs igy eszembe nem jutottottak volna ezek a megoldasok.
Egyebkent az USA-ban elek.Itt minden 2x olyan cukros es edes mint otthon.Ettem mar sima kekszet itt,de az olyan edes volt,hogy rosszul lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!