Húsgombócot főztem mi lehetett a baj? A hús a rizstől darabjaira hullott szét, mondjuk a hús nagyon zsíros hús volt, inkább fasírtnak való. Ez lehetett a baj?
Nem hullhatott szét a rizstől, attól inkább összeáll.
Ha NAGYON zsíros volt a hús, attól talán előfordulhat, de annak akkor tényleg brutál zsírosnak kell lennie, majdnem szalonnának. Tettél bele elég tojást?
Én még úgy tanultam anyámtól, hogyha húsgombócot készítünk paradicsomhoz, káposztához, vagy egyéb főzelékhez, azt ő mielőtt a forrásban levő ételhez tette, meghengergette lisztben. A forró létől rögtön lesz rajta egy réteg, ami nem engedi szétesni. Én még a betöltött paprikák száját is lisztbe mártom.
Én is így csinálom mindig
1-es vagyok
Az utolsó mondatomba nem kell az "is"... vagy nem tudom mit akartam írni, mert közben elszállt. De a lényeget leírtam.
Sokáig főzted. Én ilyenkor félig megpárolom a rizst, hagyom kihűlni és úgy csinálom meg a gombócokat.
Egyedül a levélbe tekert töltött káposzta töltelékébe teszem nyersen a rizst.
És még egy tojast is tettem bele. Vegulis úgy keszitettem, ahogyan majdnem minden recept irta....
De jó ötlet az is, hogy megfozzuk előre a rizst, és a lisztben való hempergetes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!